To 7. plasser i utfor og slalåm, 10. plass i storslalåm og 12. plass i Super-G. Det er resultatlisten til 17 år gamle Mariel Kufaas fra Tromsø fra helgens NM i alpint i Oppdal.

– Det er helt fantastisk. Enestående. Man blir ikke ordentlig god i alpint før man er 25 år. De hun konkurrerer mot er 5-10 år eldre enn henne, sier leder av Tromsø Slalåmklubb, Hans Petter Bergseth.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde ingen forventninger til første senior-NM. Et lite håp om å komme topp-10 i en øvelse, sier Mariel Kufaas selv.

Mot verdensstjerne

I utfor var hun kun drøyt to sekunder bak verdenscupløper Ragnhild Mowinckel (24), mens Nina Løseth (27) vant slalåmklassen, seks sekunder foran Kufaas.

I januar vant Nina Løseth et verdenscupstevne i Italia.

– Det er gøy å være ung og levere bra. Da vet man at hvis man utvikler seg videre, så kan man levere bedre, sier 17-åringen.

Historisk for Tromsø-klubb

For Tromsø Slalåmklubb representerer innsatsen den beste noensinne fra en av klubbens utøvere i NM.

– For Tromsø Slalåmklubb er dette historiske resultater. Kanskje har det vært enkeltresultater som har vært bedre, men ikke som jeg kjenner til, sier Bergseth.

Fortsatt går Kufaas kun 1. året på videregående skole i Oppdal.

– Det er mye arbeid og fin tilrettelegging. Et bra opplegg med gode trenere, sier hun om årets kjemperesultater.

Videre til Sverige

Sesongen er ikke helt over. Til helgen deltar Kufaas i åpent svensk mesterskap.

- Det handler blant annet om å samle "FIS-punkter" til rankingen, og få bedre startnummer neste sesong, sier den ambisiøse 17-åringen.