BEITOSTØLEN: – Jeg vil gjerne være med i store konkurranser. Kanskje Paralympics i 2020, sier hun.

Men før hun kommer så langt må hun gjennom mye trening. Ridderuka startet 3. april og avsluttes 10. april.

– Jeg var med på Ridderuka i fjor også, og det er en av de beste og artigste ukene jeg har vært med på. Noe av det beste med arrangementet er at alle blir akseptert som de er. Jeg er vant til å være i miljø der alle kan gå. Derfor er det herlig å komme til et sted sammen med mange andre ungdommer som også sitter i rullestol, sier Elvevold.

Spennvidde

Det er påmeldt rundt 450 deltakere fra en rekke land til Ridderuka. Og deltakelsen spenner seg fra nyskadde og uerfarne til toppidrettsutøvere som har deltatt i flere Paralympics.

Alle deltakerne under Ridderuka får tilbud om egen ledsager. Ledsagerne er studenter fra ulike høyskoler i Norge.

For deltakerne på ungdomsgruppa, der Regine var med i fjor, bor de i tillegg sammen med ledsagerne og blir svært godt kjent.

– Det var flott at ledsagerne var i noenlunde i samme alder som oss på gruppa. Vi hadde det veldig sosialt og ble en fin gjeng, sier hun.

Under Ridderuka får deltakerne, i tillegg til å drive ulike skiaktiviteter, muligheten til å prøve mange andre idretter.

– I fjor prøvde jeg rullestolbasket noe som jeg aldri har gjort før, sier Elvevold.

Idrettsfamilie

17-åringen kommer fra en aktiv idrettsfamilie med mor, far og tre søsken.

– Dette er nok årsaken til at jeg selv er så aktiv. Jeg kjenner mange idrettsutøvere, og jeg driver selv med idretter som jeg liker godt, sier Elvevold, som i fritiden svømmer og pigger langrenn. I tillegg rir hun en gang i uka i skoletiden.

– Jeg svømmer fem ganger i uka og trener basistrening en gang i uka. Jeg liker svømming godt, og nå har jeg har også begynt å delta i konkurranser. Jeg har lyst til å nå langt i denne idretten. Ingrid Thunem er en veldig god svømmer og et forbilde for meg. Jeg trener en del sammen med henne i Tromsø. Hun bruker bare en arm, men svømmer likevel veldig raskt, sier Elvevold. som også er imponert over den sittende alpinisten Jesper Saltvik Pedersen fra Åkrehamn i nærheten av Haugesund.

– Han er blitt god på sitski og kjører nå renn ulike steder i Europa. Det er moro å møte flinke folk under Ridderuka som man kan bli inspirert og motivert av. Jeg blir også motivert av andre flinke idrettsutøvere i rullestol.

Om ridning sier Regine:

– Den er viktig for meg, det er bra trening for å stabilisere bekkenet. Nå har også jeg fått meg ny piggekjelke uten rygg, og den passer meg mye bedre. Jeg vil nok bli mer aktiv med denne piggekjelken, sier hun.

Ambisjoner

Regine vil drive med idrett så lenge hun synes det er morsomt. Hun har også ambisjoner.

Men skole er også viktig.

– Først skole, så trening og så lekser, sier Regine.

Utover alle aktivitetene prøver hun å prioritere tid til å pleie sosial omgang med venner.

Men det er ikke lett å få tid til absolutt alt for ei aktiv og målrettet ung jente.