TROMSØ: Denne helgen avgjøres semifinalene i volleyball-sluttspillet. BK Tromsø har med seg 1-0 i kamper før potensielt to kamper i Bergen mot Nyborg i best-av-tre.

– Jeg tror vi har stor sjanse, og jeg tror Nyborg kjenner på det presset. De skjelver i buksene. Som Nordens beste lag står de i fare for å ikke vinne verken cupen eller serien. Det er noe som ikke henger på greip, hauser BKT-kapteinen.

BKT er ubeseiret siden november. Nå mener Bergheim at laget er klare favoritter til å unngå to tap i Bergen og ta seg til finale.

– Vi er 70-30-favoritter. Slik vi har prestert de siste månedene har vært over all forventning. Vi har aldri spilt så bra i min tid som BKT-kaptein, sier Bergheim - som løftet NM-pokalen for laget i januar 2014.

Fortsetter uansett

Uansett utfall av kampen(e) i Bergen, vil BKT-kapteinen fortsette karrieren i Tromsø. Som ren amatørspiller legger han ned et titalls timer i uka med trening og kamp med BKT - uten å regne inn lange bortereiser.

– Jeg blir å spille videre i flere år. Det er det ingen tvil om. Jeg gjør det fordi jeg synes det er dritartig. Det er selvfølgelig oppturer og nedturer, men alt i alt er det bare fryd og gammen, sier Robin Bergheim til iTromsø.

- En bauta

Trener Edgar Broks legger ikke skjul på at det betyr mye at kapteinen blir med videre.

– Selvfølgelig er det det. Han er en bauta for laget etterhvert og veldig viktig totalt sett. Å ha en opplegget av Robins format som har bestemt seg for å holde på med dette veldig lenge, er kjempehyggelig, sier Broks.

– Hva tenker du om at Robin gir dere favorittstempel før kampene i Bergen?

– Han er offensiv, Robin. Det må vi også være. Vi kan ikke reise til Bergen og legge oss bakpå. Og bare vente på at vi skal bli banket gule og blå. Skaffet oss et godt utgangspunkt. Vi har på sett og vis to matchballer i Bergen.