– Han gjorde det veldig bra i eldre rekrutt-klassen. Der er det veldig mange sterke skyttere, og derfor er det hardt å hevde seg i klassen, forteller skytterlegende Roy Håkstad.

– Det er hyggelig å høre. Jeg følte at det gikk veldig bra, og jeg lå godt og hadde gode skudd, sier Ottem til iTromsø.

Ottem har skutt aktivt i tre år, og 14-åringen sier det betyr mye at det gikk såpass bra lørdag.

– Jeg blir litt lei meg og irritert hvis jeg ikke får det til. Jeg konkurrerer mot kompiser, så da blir jeg irritert når det ikke går, sier Ottem.

Skjøt på skip

I Vikingsmellen-ånd var blinken et Vikingskip. Traff du skroget fikk du innertreff, noe Ottem klarte 19 ganger. 11 ganger ble det ”bare” ordinær treff, da han traff seilet på vikingskipet.

– Det er en liten blink egentlig, og er vanskelig å treffe. 19 treff er bra, skryter Håkstad.

I år var det 181 deltakere på Vikingsmellen, en økning for arrangøren Lakselvdal skytterlag.

– Vi har ligget på 160 i flere år nå, så dette er mer enn vi har hatt på mange år De har kommet fra Alta i nord til Ramsund i sør, men de fleste er fra Troms med Målselv, Tromsø og Balsfjord.

Fossli vant

Vinner i grovfelt ble Tor Erik Fossli med 30 treff og 15 innertreff. Av de 110 voksne som skjøt var det kun tre som hadde 30 treff. Det sier litt om at det er en bra prestasjon, sier Roy Håkstad, som ble slått av kona i Vikingsmellen. Torunn Håkstad skjøt 30 treff og ni innertreff mens det kun ble 28 på Roy.

– Jeg er kun halvfornøyd, sier han.