Fra neste sesong trer den nye serieordningen i kraft. Dette vil medføre at det kun de fire beste lagene holder plassen og blir en del av den nye allnorske 3.-divisjonen. De åtte svakeste lagene rykker ned til 4.-divisjon og blir fordelt på kretsserier.

Les også: - Det skal snø på Bermuda før vi berger plassen

I går gikk vi gjennom hvilke lag som havner på nedre halvdel. Her er de lagene vi tror vil kjempe om en plass i neste års 3.-divisjon:

6: BOSSEKOP

  • Trener: Stian Ingilæ

  • Hjemmebane: COOP Banen kunstgress

  • Tabellplassering i fjor: 11

Målsetting for sesongen:

– Vi har møtt noen av divisjonskollegene i vinter, og synes ikke de var noe særlig mye bedre enn oss. Derfor er målet topp fire, sier assistenttrener Martin Overvik.

Han mener at laget har en god miks av rutine og ungt pågangsmot denne sesongen.

– Vi har noen lovende talenter i Aleksander Kjellmann og Marco Johannesen, samt noen gamle ringrever. Min erfaring er at dette er en god miks, sier Overvik.

BUL har fått tilbake målmaskinen Nicolai Skorpen Andersen som spilte høstsesongen i Tverrelvdalen i fjor, og får de han i form blir det en viktig brikke i dette mannskapet.

Vår vurdering:

Håpløs sesong i fjor der de ble nest sist. Ble reddet av at kun ett lag rykket ned. Får de Skorpen Andersen i toppform kan de blande seg inn i kampen om topp fire, men med en tynn stall blir det i tøffeste laget for BUL.

Skjervøy-spillerne jubler for scoring i fjor. Foto: Framtid I Nord

5. SKJERVØY

  • Trener: Svenn Johansen (spillende)

  • Hjemmebane: Lerøy stadion

  • Tabellplassering i fjor: 6

Målsetting for sesongen:

– Vår målsetting er å krige oss inn og holde oss i divisjonen. Det blir fryktelig spennende, kommenterer spillende trener Svenn Johansen.

Han påpeker riktignok at stallen er en smule tynn, selv om de blant annet har fått inn fotballbloggeren Ole-Martin "OMT" Tjosaas.

– Mest markant er det at Geirald Meyer har gått til Fløya. Vi har fått inn noen spennende, men mangler fortsatt en reservekeeper, sier Johansen.

Han selv spiller en meget viktig rolle, sammen med Alexander Kvikne og Reidar Waage. Sistnevnte sliter med skade før seriestarten.

– Uten Reidar er det småkrise. Jeg har ikke sett ham så pigg på lenge, så det er bare å krysse fingrene.

Vår vurdering:

Skjervøy tapte fire hjemmekamper i fjor, og må ta flere poeng hjemme om de skal ha håp om å overleve. Tynn tropp gjør at de er veldig sårbare for skader. Derfor tror vi at Skjervøy akkurat ikke klarer 4.-plassen, og rykker ned.

4. BJØRNEVATN

  • Trener: Dag Helmer Mathisen

  • Hjemmebane: Bjørneparken

  • Tabellplassering i fjor: 5

Målsetting for sesongen:

– Vi ønsker å utvikle oss fra i fjor, og målsettingen er å bli blant de fire øverste. Om det er gjennomførbart er en annen sak, men jeg mener det er realistisk. Vi har fått inn et par spillere og beholdt hele laget, sier trener Mathisen.

I fjor tapte de kun én kamp på eget gress, og nøkkelen blir å fortsette den gode trenden.

– Vi skal være enda bedre hjemme. Der er vi trygge og gode, og det blir mye av nøkkelen for å klare topp fire, sier Mathisen.

Vår vurdering:

Bjørnevatn overrasket voldsomt i fjor etter at de ble nest sist for to år siden. Har et tungt mannskap som blir vonde å møte på hjemmebane der de neppe gir vekk mange poeng. Vi tror de kniper den siste plassen som gir ny kontrakt.

Lasse Biti Næss (fra venstre), Eirik Munkvold og Daniel Aga kan juble for ny 3.-divisjonskontrakt etter sesongen hvis iTromsøs tips holder vann. Foto: Øyvind Sivertsen

3. SKARP

  • Trener: Vidar Haldorsen

  • Hjemmebane: Alfheim stadion

  • Tabellplassering i fjor: 4

Målsetting for sesongen:

– Vi har satt oss som mål at vi skal utvikle oss enda mer, og da er en plass blant de fire beste naturlig for oss. Sjansen er jo også kjempestor for å gå ned, så her gjelder det å være med fra start. Vi har ikke levert all verdens i treningskampene i vinter, men jeg er ikke særlig bekymret av den grunn, forteller trener Vidar Haldorsen.

Skulle laget klare en topp fire-plassering venter det lengre borteturer neste sesong, men det er både spillerne og klubben motivert for.

– Økonomien i klubben er god, og spillerstallen er interessert i det. De siste sesongene har vi hatt som mål å få opp mange egne, og krydre det med noen spillere utenifra. Jeg føler at vi lykkes bra med det, sier Haldorsen.

Han har mistet Bendik Lind til Senja, men har fått inn Thomas Aloyseous som tidligere har erfaring fra 2.-divisjonsspill i Finnsnes.

Vår vurdering:

Det var mye rot i Skarp i starten av fjorårssesongen. Først forsvant de ut av cupen mot 4.-divisjonslaget Stakkevollan, og så sa trenerduoen takk for seg. Vidar Haldorsen steppet sporty inn på kort varsel, og i løpet av sesongen fikk han mye ut av svarttrøyene. Var gode hjemme på Alfheim, og sanket også mange poeng på tur. Summen gjorde at de endte på fjerdeplass, og med tilnærmet samme stall bør de kunne klare en plass blant de fire beste som gir fornyet kontrakt.

2. KIRKENES

  • Trener: Harald Sørensen

  • Hjemmebane: Kirkenes stadion

  • Tabellplassering i fjor: 2

Målsetting for sesongen:

– Målet er å klare en plass blant de fire beste, slik at vi ikke rykker ned, forteller trener Harald Sørensen.

Han har enkelte utfordringer i treningshverdagen med spillere som ikke bor i Kirkenes, blant annet forrige sesongs toppscorere Jørgen Jerijærvi og Milos Vucenovic. Sistnevnte hadde planer om å spille for Norild denne sesongen, men er tilbake i KIF. Blåtrøyene har også slitt en del med skader i oppkjøringen.

– Anatolij Anisimenko var tilbake i cupkampen mot BUL, mens vi regner med at både Aleksandr Babachin og Joakim Persen rekker seriestarten, sier Sørensen.

I tillegg har de mistet kaptein Daniel Mikkelsen til Senja, mens Jørn Persen dro til TUIL i fjor høst.

– Vi har ikke fått erstattet dem skikkelig, men vi har en del spennende talenter fra egen stall skal som er på vei opp. Så jeg ser lyst på fremtiden, sier trener Sørensen.

Vår vurdering:

Kirkenes tok andreplassen i fjor, fem poeng foran Fløya. I år tror vi at lagene bytter plass på tabellen. Det begrunner vi i at de har mistet kaptein Mikkelsen, og han er ikke er blitt erstattet. I tillegg har laget slitt med en del skader i oppkjøringen, og er sannsynligvis ikke i toppform til seriestart. Likevel et lag som skal være mer enn godt nok for å klare én av de fire plassene i toppen som gir fornyet kontrakt i 3.-divisjon.

1. FLØYA

  • Trener: Tore Rismo

  • Hjemmebane: Fløyabanen

  • Tabellplassering i fjor: 3

Målsetting for sesongen:

– Vi ønsker å vinne hver enkelt kamp og spille attraktiv fotball, forteller trener Tore Rismo.

Han mener at årets spillerstall er litt sterkere enn den han hadde til rådighet i fjor da det ble tredjeplass.

– De som har vært her en stund har vist utvikling, og i tillegg har vi fått inn en litt annen type kompetanse gjennom yngre spillere og noen rekrutteringer utenfra.

At Fløya skal være soleklare opprykksfavoritter er han riktignok ikke helt enig i.

– Kirkenes kommer nok til å gjøre det bra. I tillegg tror jeg både Skarp, Skjervøy og Salangen gjør det bedre enn forventet. Jeg vet ikke så mye om Bossekop enda, men de er nok også et lag som kan slåss der oppe, mener trener Tore Rismo.

Vår vurdering:

Fløya har avdelingens beste spillerstall, og er soleklare favoritter til å vinne. Selv om de ikke har glitret i NM kan vi nærmest garantere at grønntrøyene blir blant de fire beste denne sesongen.

  • På fredag sparkes de første kampene i gang. Vi ønsker alle lagene lykke til!