Nedrykksdømte "Byen" holdt lekestue, keeperen ble sendt til sykehus og Morten Andersen satte inn en vanvittig scoring fra 40 meter. Det skjedde mye på TUIL Arena fredag.

- Det var en drømmescoring. Jeg så at keeperen sto langt ute, og satte den over ham, sier Andersen til iTromsø.

Ambulanse på banen

Ishavsbyen ble dømt nord og ned av iTromsø  før sesongen, men gjorde våre ord til skamme i sesongåpningen. Hammerfest ble slått 5-2 etter at Byen ledet 2-1 til pause.

Joachim Bratteng og Morten Andersen ga "Byen" en tidlig ledelse, men gjestene reduserte like før pause.

Så startet dramatikken i "Dalen".

Hammerfest-keeper ble liggende i smerter, og ble senere hentet i ambulanse i situasjonen før Torje Gabrielsen satte 3-1. Skaden så ut til å være av det alvorlige slaget.

- Jeg tror det var kne mot kne, og fikk en smell selv. Jeg håper det går bra med ham, sier Andersen om HFK-keeperen.

- Fin start

4-1 var Andersens perle fra 40 meter, før Torje Gabrielsen utnyttet en keepertabbe og satte inn 5-1. På tampen reduserte Hammerfest, men det la ingen demper på Byen-jubelen fredag kveld.

- En fin start for dette unge laget, sier Andersen.

Fin start for Fløya

Fløya fikk en fin start på sesongen med 4-0 over Skjervøy. Kristoffer Mikalsen, Jørgen Rafaelsen, Geirald Meyer og Christopher Tian Olsen scoret for de grønnkledde.

I den siste kampen i 3.-divisjon ble det 1-1 mellom TIL 3 og Salangen.

Gjestene tok ledelsen ved Sondre Tunstad før Fridtjof Mortensen scoret i 2. omgang.

BYEN-JUBEL: Morten Andersen ligger nede og høster gratulasjoner for sin scoring fra 40 meter. Foto: Anders Rossvoll