Det var langt fra normal stemning på gårsdagens Bravo-trening, to dager før avreise til Bergen og kvalifisering til 1.-divisjon.

Fra tribunen var det er øredøvende liv, med tromme- og fløytelyder.

- Det er ikke noe gøy når du ikke klarer å kommunisere der ute. Det er hele meningen, å stresse dem og ødelegge kommunikasjonen. Siden jeg er alene er det ikke noen vits i å rope, humrer mannen bak støyen, Eirik Haua (42).

Etterlengtet

Til vanlig er han engasjert i Bravo som trener for datterens J14-lag. I går steppet han inn for å forberede Bravo-damene på bråket som venter i Bergen når laget skal spille mot Follo og Levanger om opprykk til 1.-divisjon i håndball.

Eirik Haua håper bråket hans kan bidra til det etterlengtede opprykket.

- Dess bedre det er på toppen, jo mer har vi å strekke oss etter og jo mer hjelp kan vi få fra lenger opp i systemet, sier J14-treneren.

Bravo-kaptein Maria Oppegaard (26) tror absolutt at stemningen på gårsdagens trening kan bidra positivt.

- Vi er ikke vant med den type støy til vanlig. Synes det er bra at han lager liv, og vi får testet ut at trekkene fungerer selv om det er mye bråk i hallen, sier hun.

Tøff matching

Oppegaard prøver seg selv i opprykkskvalik for fjerde gang, og mener Bravo er bedre forberedt enn noen gang før.

- Vi har sett veldig mye video og fått mye god matching fra Gutter-16. Vi har andre spillertyper nå enn tidligere, men jeg vil påstå at vi er bedre trent, sier 26-åringen.

Samtidig tror hun laget vil spille med mindre press, siden nasjonalt spill uansett venter neste år, med omleggingen til ny nasjonal 2.-divisjon.

- Nedturen blir ikke så stor som tidligere hvis vi ikke lykkes, fordi vi vet en helt annen kamphverdag venter neste sesong uansett.

- Uten press

Bravo-trener Bo Andersen peker også på at laget spiller uten press i Bergen.

- Vi har oppnådd målet vårt for sesongen og de andre regner med å slå oss. Vi kan spille uten nerver, mener han.

- Føler du deg trygg på at dere ikke skal bli spilt av banen i Bergen?

- Nei, det gjør jeg ikke. Det kan vi bli. Hvis vi ikke holder avtalene vi skal, så kan vi bli spilt av banen. Så jeg tror ikke det skjer. Men det må tiden vise.

MATCHING: Bravo har matchet seg mye mot klubbens gutter-16-lag i vinter. Her passer Maria Oppegaard og Linda Krantz Johnson på i forsvar. Foto: Lars Eidissen