I en pressemelding i dag opplyser stortingsrepresentant Kent Gudmunsen (H) at utdelingen av spillemidler til idrettsformål økes med 159 millioner fra 2015, til 2.422 millioner kroner i 2016.

Av dette går nesten 1,2 milliarder kroner til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg i kommunene. I Troms økes potten til idrettsanlegg fra 40,5 millioner kroner i fjor til 52,2 millioner kroner i 2016.

- Dette er en gledens dag. Aldri før har idretten fått mer penger. Den fremste prioriteringen i 2016 er økningen av tilskuddet til bygging av idrettsanlegg. Samtidig styrker vi flere av aktivitetstilskuddene som er innrettet mot lokalidretten i Norge, sier Gudmundsen.

Korter ned ventetid

I 2016 har det kommet inn 3495 søknader om spillemidler til anlegg, fordelt på 2435 søknader for ordinære anlegg og 1060 søknader for nærmiljøanlegg. Total søknadssum i 2016 er 4 117 millioner kroner. Beløpet inkluderer 3884 millioner kroner for ordinære anlegg og 233 millioner kroner for nærmiljøanlegg.

I pressemelding slår man fast at økningen innebærer at den gjennomsnittlige ventetiden for å motta spillemidler til anlegg reduseres til under 2,5 år.

Store prosjekter

Sylvi Ofstad i Troms Idrettskrets er glad for utviklingen.

- Vi er glad for at de økte midlene til anleggsutbygging.

Samtidig peker hun på at store prosjekter som Tromsøbadet og TUIL Arena nå er realiseringsfase.

- Grunnen til at summen er så stor nå, er fordi Troms har rekordstor søknadssum. Det er fordi det er store anleggsprosjekter som nå kommer på søkerlisten som Tromsøbadet, sier Ofstad.

Hun er fortsatt skeptisk til etterslepet løser. I dag anslår hun at det ligger på 3,5 år.

- Det er positivt at man er i gang med den anleggsutbyggingen som man har brukt lang tid på å planlegge. Samtidig blir også bare mer kø. Jeg er redd etterslepet ikke løser seg i første omgang. Det er store summer som skal til for å dekke spillemiddelsøknadene for disse anleggene, sier Ofstad.

Utbetales nå

Gudmundsen stiller seg undrende til Ofstads skepsis rundt etterslepet.

- Dette er penger som utbetales til fylkeskommunen for videre fordeling i år. Dette er en udelt positiv nyhet, svarer Høyre-politikeren.

STORTINGSREPRESENTANT: Kent Gudmundsen, stortingsrepresentant for Høyre fra Troms. Foto: Ronald Johansen
KRETSLEDER: Organisasjonssjef i Troms Idrettskrets Sylvi Ofstad. Foto: Ingvild Vik