For ett år siden begynte Hege Henriksen Bubandt (54) å trene på SATS i Tromsø. Denne helgen deltok hun i sitt første norgesmesterskap i styrkeløft – og det gikk så bra som det kunne gå.

– Jeg har ikke landet helt ennå, sier hun og ler.

Tok rekorder

Bubandt deltok i veteranklassen, som er for deltakere mellom 50 og 59 år. Det som overrasket henne mest var at hun klarte å ta norgesrekorden for veteraner i både markløft og knebøy.

– Jeg tok 125 kilo i markløft, og den gamle rekorden var på 85 kilo, sier hun.

I knebøy tok hun 82,5 kilo, og der var den gamle rekorden på 77,6 kilo. Totalt gikk hun hjem med fire gullmedaljer og en pokal etter innsatsen.

– Det var et sjokk. Jeg vant faktisk både benkpress, knebøy og markløft. Jeg er litt høy på meg selv nå, sier hun og ler.

Les også: Kine (21) ble verdensmester

Roser treneren

Hun roser treneren sin, Arthur Mjelde Halvorsen, for hjelpen hun har fått.

– Jeg har alltid holdt meg i god form, men jeg har trent for dette i ett år. Nå har jeg en veldig bra trener, sier hun.

Halvorsen forteller at han har trent en del folk tidligere, men har aldri møtt noen med så høy arbeidskapasitet.

– Hun har overrasket meg. Det er lenge siden jeg sluttet å tenke på folks alder. Før tok jeg hensyn til det i treningen, men nå ser jeg forbi alder og behandler alle som en utøver, sier han.

Les også: Tobarnsmoren Hildeborg ville bli håndballspiller - nå er hun Norges sterkeste kvinne

VM neste?

Han forteller at Bubandt har løftet mer på trening, men at hun imponerte med å holde nervene i sjakk under NM, og at hun klarte å levere opp mot sine personlige rekorder i nesten alle løft.

– Man må jo trene litt på å konkurrere, og dette var hennes første NM. Vi har snakket om at hun ikke er langt unna å kvalifisere seg til VM, men jeg tror hun vil vente litt med det, sier treneren.