Det ble markert under dagens løpekarusell i Folkeparken på Sør-Tromsøya.

– Jeg startet en Facebookgruppe. 3. mai 2011 klokken 20.06, og inviterte inn en annen. Tanken var at vi skulle trene litt sammen, sier grunnlegger og avtroppende styreleder Thomas Føre.

Snart 2.000

Gruppa Northern Runners vokste raskt, og teller i dag 1.961 medlemmer.

– Det har vært en syk utvikling. Det er mange som ikke deltar i løp eller noe, men vi teller opp i løpet av et år, og 150–200 pleier å løpe mila, sier Føre.

Han var en av mange fra Northern Runners som var på startstreken under løpekarusellen i Folkeparken tirsdag.

– De har vært med i fem år. Northern Runners gjør løping folkelig, og har vært flink med å lage et fellesskap med treningsglede. Det er mange som deltar, skryter Ole Morten Ekanger i Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets.

Først og sist

Ettersom det er like under 2.000 medlemmer er det også noe for enhver smak. De beste løper ei mil på 26–27 minutter, mens noen sliter med å komme seg under en time.

– Uansett nivå kan du bli med. Du finner uansett noen på ditt nivå, melder May Liss H. Wasmuth, som nå tar over som styreleder.

– Det er på tide å gi stafettpinnen videre, så jeg kan konsentrere meg om løpingen, sier Føre.

Idrettslag?

Northern Runners er en forening, og er foreløpig ikke et idrettslag. Dette er en pågående diskusjon i gruppen.

– Diskusjonen dukker stadig opp, men konklusjonen er at vi ønsker å være sosiale og ikke så formelle, sier Wasmuth.

– Det har vært oppe til diskusjon mange ganger, men vi holder det folkelig, sier Føre, og legger til:

– Vi har blitt en bauta i Tromsø som bekler resultatlista fra topp til bunn og skaper mye engasjement. Vi har bidratt i stor grad til Midnight Sun Marathon og Tromsøkarusellen, sier Føre.

GODT REPRESENTERT: Sindre Lysne Benestad (554) fører an i tet, men bak ham er det tett med løpere i blå Northern Runners-trøya. Foto: Jørund Wessel Carlsen