Ishavsbyen tok sesongens andre seier da de slo TIL 3 med 1-0 på TUIL Arena i kveld.

Publikum hadde knapt rukket å ta en sipp av kaffen før Morten Andersen fant nettmaskene etter tre minutter. Det skulle også vise seg i å bli kampens eneste mål.

– Jeg og Espen Minde spiller vegg, og så stikker han meg igjennom. Da er det bare for meg å legge den i lengste hjørnet. En fin scoring, forteller Morten Andersen til iTromsø.

Straffebom og tverrliggertreff

Midtveis i omgangen burde det vært balanse i regnskapet da TIL 3 fikk straffespark. Byen-keeper Ken Arne Moldenæs var imidlertid i det umulige hjørnet, og hadde stengt butikken. Sparket holdt han i fast grep.

Dermed gikk vertene til pause med 1-0-ledelse, og lagene kunne ha godt av en liten pust i bakken.

For etter hvilen gikk det unna. Nærmest rett fra avspark kunne Andersen doblet ledelsen for vertene, men avslutningen ble for svak. Så var det gjestenes tur, men avslutningen traff tverrliggeren.

MÅLMASKIN Morten Andersen satte inn kampens eneste scoring. Foto: Anders Rossvoll

Midtveis i omgangen ble Thomas Haugan Pedersen utvist for vertene da han pådro seg sitt andre gule kort, et klokkerklart et sådan. Dermed startet TIL 3 et stormløp mot Ishavsbyens mål, men vertene sto imot til krampa tok dem.

– All ære til Ishavsbyen

Da oppgjøret gikk mot slutten ble det ampert, og dommeren viste blant annet et gult kort til Byen-benken.

Fem minutter på ovetid fikk gjestene sin siste mulighet, men det ble bare bom, bom og atter bom. Derfor tok Ishavsbyen sesongens andre seier, mens TIL 3 gikk på sitt første tap.

– Vi dominerer kampen, men taper fordi vi ikke setter sjansene våre. Enkelt og greit. All ære til Ishavsbyen for en heroisk og god innsats, sier gjestenes trener Ola Rismo.

– Hele andreomgang er en forsvarskamp, og det blir tungt etter at vi får utvisningen. Da handlet det kun om å stå distansen ut, men det klarte vi og det er jeg meget fornøyd, forteller Geir Allertsen som trener Ishavsbyen til iTromsø.

Sliteseier for Fløya

Tore Rismos menn røk overraskende med 1-3 for Hammerfest forrige helg, og var revansjesugne i kveldens oppgjør mot Salangen. Gjestene kom til Fløyabanen med selvtillit etter at de smadret Ishavsbyen 9-1 forrige helg.

I førsteomgang foregikk det meste av spillet på midtbanen, og det skjedde lite foran målvaktene. Nærmest var vertenes Jørgen Rafaelsen. Først på en corner etter et drøyt kvarter, og så da han fikk stå helt alene på tolv meter rett før pause.

Begge forsøkene endte i bom, og dermed gikk lagene til pause på 0-0.

TUNNEL Her varter Christopher Tian Olsen med en frekk luke. Foto: Anders Rossvoll

Etter hvilen skulle det uansett bli jubel for hjemmefansen. Salangen fikk ikke avklarert et hjørnespark, og på returen kriget Martin Berg Johnsen ballen i mål.

Da innbytter Nikolai Skaue økte til 2-0 var det ingen vei tilbake for gjestene fra Sjøvegan, og dermed står Fløya med seks poeng etter tre seriekamper.

Munkvold reddet Skarp

Skarp var store favoritter da de tok imot Alta 2 på Alfheim tidligere i kveld. Finnmarkingene var det eneste laget uten poeng i avdelingen etter tap for Bjørnevatn og Tverrelvdalen i de to første kampene.

Vertene hadde mye ball før hvilen, men slet med å komme til de store farlighetene. Etter et kvarter ble en livlig Lasse Biti Næss felt på vei igjennom. Eirik Munkvold tok frisparket, men sendte den en liten halvmeter over krysset.

TØFF DUELL Skarps måljeger Eirik Munkvold jakter ballen. Foto: Anders Rossvoll

Da en halvtime av kampen var passert fikk Næss en stor muligheten da han kom alene med gjestenes keeper. Vinkelen ble imidlertid litt skrå, og avslutningen ble slapp. Fem minutter før hvilen fikk han endelig nettsus, men da sto linjedommeren med flagget i sky. Offside og 0-0 halvveis.

Pausen hadde Alta godt av, og etter en liten hvil var det de som kom tøft ut fra startblokkene. Minuttet hadde ikke blitt passert før de gikk opp i ledelsen, og dermed hadde Skarp en stor jobb å gjøre.

Finnmarkingene så ut til å ri inn 1-0 og sesongens første seier, men så dukket Eirik Munkvold opp. Fem minutter før slutt satte han inn utligningen, og reddet ett poeng for Skarp.

Det var for øvrig spissen fjerde scoring i hans andre opptrenden i Skarp-trøya denne sesongen.