Denne helga arrangeres NM i Pole Sport i Oslo. En av deltakerne som kjemper for seier er tromsøjenta Elise Dahl-Hansen.

Kjenner på presset

Det var i fjor at Dahl-Hansen for første gang deltok i NM. Der imponerte hun med en andreplass og ble dermed kvalifisert til VM. Under årets konkurranse går hun for gull.

– Jeg kjenner litt på presset, så jeg prøver å holde meg rolig. Jeg vet jeg har muligheten til å ta gull. Det gjør meg ekstra nervøs, sier hun.

Norgesmesterskapet består av tre klasser for henholdsvis amatører, profesjonelle og eliten. Dahl-Hansen konkurrer i den vanskeligste klassen, nemlig eliten.

– Nivået i NM i år er kanskje dobbelt så høyt som i fjor. Alle klassene blir stadig bedre, sier hun.

Tre timers trening hver dag

Dahl-Hansen er for øyeblikket bosatt i Trondheim hvor hun studerer. Og det var her hun fant interesse for sporten.

– Sør for Bodø er dette en sport som er veldig populær. Jeg plukket dette opp via studentidretten. Jeg har vært turner i mange år, så mye av grunnlaget har jeg, forteller hun.

LES OGSÅ: Tar med nye triks til VM i London

Til tross for at hun har mye av grunnlaget fra turn, så krever deltakelse i eliteklassen i Pole Sport mye trening.

– Det er en ekstremt tung sport. Jeg begynte med spesifikk konkurransetrening for omtrent to måneder siden. Jeg har trent cirka tre timer hver dag. En time med alternativt, som inkluderer blant annet løping. To timer er dedikert til pole. Det er veldig tungt for overkroppen, så hvis man trener mer enn dette er det fare for å bli overtrent, sier hun.

Søndag er finalen i konkurransen. Både førsteplass og andreplass i eliteklassen blir kvalifisert til VM.

– Målet er å få en ny plass i VM, sier hun.

MYE TRENING: For to måneder startet Elise Dahl-Hansen intensiv trening fram mot denne helga. Søndag får hun for gull i NM. Foto: Privat