BERG: Med tiden 6,66 sekunder på felthurtigserien (tre skudd, tre treff) under sommerstarten i Nordkjosbotn på lørdag, kom Håkstad for første gang i karrieren under syv sekunder på én enkelt serie.

– Det har vært en barriere å komme seg under der. Det har liksom ikke villet seg helt, sier Roy Håkstad til iTromsø.

Siden han vant samlagsmesterskapet i 2008 med 7,0-serie, har han kjempet for å skyte en felthurtigserie på under 7 sekunder.

– Det er fint å se at treningen jeg har gjort nå i vinter har betalt seg, fortsetter han.

Stabilitet

Håkstad har vunnet felthurtig på Landsskytterstevnet fire ganger.

Ingen har gjort det flere ganger, og dersom Håkstad går til topps nok en gang, vil han trone alene øverst på adelskalenderen i Norge.

– Mange har vært litt overrasket når jeg har fortalt dem at jeg ikke har skutt under 7. For det er det mange andre som har klart, sier 45-åringen som er bosatt på Berg.

Han utdyper:

– LS blir en helt annen greie enn å ta rekorder. Det handler om å skyte fort og jevnt over tid.

– Har tatt litt av

Med Norgescupfinale i stang– og felthurtig på hjemmebane i Troms i forkant av LS i Øverbygd, legger ikke Håkstad skjul på at det er en spennende sommer som venter.

Etter at dattteren Torinn la ut video av rekordserien på Facebook, har det flommet inn med med tilbakemeldinger.

– Det med rekord er litt tilfeldig. Det har tatt litt av. Det blir ikke noe mindre press før LS. Men det skal jeg alltids takle. Bøygen er å kvalifisere seg til finale. Kommer jeg gjennom der, så vet jeg hva jeg skal gjøre, sier Håkstad.

Nåløye

Det har han klart ni av 17 ganger siden 1999. Kanskje mer bemerkelsesverdig enn de fire titlene. 16 av mellom 2.000 og 3.500 deltakere får skyte finale, og det avgjøres på én innledende skyterunde.

– Det er vinn eller forsvinn, sier hurtigkongen.

– Du tåler ikke en bom i en slik setting?

– Jeg kom videre med en bom i 2013, men det skal veldig, veldig mye til. Man kan ikke stole på det, sier Roy Håkstad.

Cupambisjoner

Første store oppgave som venter blir dog første norgescuphelg med felthurtig sørpå siste helgen i mai. Der vil han være i posisjon til å skyte om finaleplass på hjemmebane i sommer.

– I Norgescupen teller de beste tidene. Så der er det veldig greit å ha senket persen litt, konstaterer Roy Håkstad.