Fløya har imponert i sin comebacksesong i 1.-divisjon denne sesongen. Hjemme mot Fart i dag, var det nesten rått parti på banen. Til slutt sto det 7-0 til de grønnkledde.

Og kampens store spiller ble Celine Nergård. 16-åringen scoret nemlig hele fem mål.

– Det føles godt. Endelig føler jeg at det har løsnet nå, sier Nergård til iTromsø.

Før sesongen hadde hun satt seg en målsetting: Å score tosifret antall mål i 2016. Og det har hun allerede nådd, for hennes siste scoring i dag var den tiende totalt.

– Banens beste. Hun er også til stadighet trussel mot bortelaget og viser sin effektivitet i dag. Hun har også målgivende til Bratland på 5-0-scoringen, skriver fotballbloggeren TGS på Facebook.

Pangstart

Nergård scoret sitt første mål alene med keeper allerede etter fire minutter. 2-0 sto det etter 42 minutter, etter en Fløya-kontring.

På slutten av andre omgang rant det inn med scoringer. Vilde Brattland sørget for 3-0 i det 76. minutt. To minutter senere ble det hattrick for Celine Nergård. I det 85. minutt la Nergård en pasning til Bratland som banket inn 5-0.

I det 90. minutt gjorde Nergård 5-0 etter en pasning fra Sandra Simonsen, ifølge TGS.

Så, to minutter på overtid, fastsatte Nergård sluttresultatet til 7-0 med hennes femte fulltreffer for dagen. Trolig var det ny pers for Nergård - i alle fall på dette nivået.

– Det vet jeg faktisk ikke. Jeg har i alle fall scoret fire mål i en kamp tidligere, sier Nergård.

– Blir det noen feiring?

– Det blir pugging på engelsk. Vi skal ha muntlig prøve på tirsdag. Og eller skal jeg spise og gjøre det vanlige, svarer Fløyas superspiss.

Ikke med til EM

I slutten av april ble Nergård noe overraskende utelatt fra EM-troppen til J17-landslaget.

–  Jeg vet ikke om jeg beviser noe. Jeg vil bare gjøre det beste for Fløya og utvikle meg videre. Selvfølgelig ble jeg veldig skuffet da jeg ikke ble tatt med når vet jeg er på samme nivå som de som ble tatt ut, sier Nergård.

– Fortsetter du sånn her, kommer det kanskje nye muligheter?

– Ja, jeg håper jo på det. Det er bare å fortsette videre, svarer Nergård , som fyller 17 år kommende fredag.

Med dagens seier har Fløya-damene nå 11 poeng etter seks kamper i årets 1.-divisjon.

Neste kamp for Fløya er borte mot Kongsvinger.

– Det blir nok en tøff kamp. Det er et ganske bra lag, sier Celine Nergård.