TROMSDALEN: Den 23 år gamle spissen ble i dag klar for Ishavsbyen. I 2013 smalt han inn hele 21 seriemål i 3.-divisjon for samme klubb.

– Det tror jeg egentlig kan bli bra, det. Det funket ganske bra forrige gang, sier Sondre Bergstedt Flaat til iTromsø.

Langt unna

I fjor spilte han ganske mye for FK Senja i 2.-divisjon, og scoret fire seriemål. Men det for mye reisebelastning for fysioterapi-studenten med over to timers kjøring også til hjemmekamper.

Det ble en retur til TUIL, hvor Flaat har vært langt unna A-lagsfotball og spilt 4.-divisjon for TUIL 2.

– Målet er å gå gjøre en god sesong for «Byen» nå og ta det derfra, sier 23-åringen.

Han tok kontakt med «Byen»-trener Geir Allertsen om en mulig retur for noen få dager siden. Allertsen var ikke sen med å la seg be.

– Jeg har fulgt han helt fra han var mye yngre, fra aldersbestemt inn mot A-laget til TUIL. Han har god erfaring og har spilt mye på høyere nivå, sier Allertsen.

4. plass-drøm

3.-divisjon skal slankes og spisses betraktelig til neste år, med flere lag ned fra 2.-divisjon som også slankes. Henholdvis fra 12 og 4 avdelinger til 6 og 2. Kun de fire beste lagene i årets 3.-divisjon holdt seg på samme trinn til neste år.

Ishavsbyen står med seks poeng etter fem kamper, og har vært tippet helt i bunnen av blant annet iTromsø før sesongstart.

– Jeg håper vi kan være med å slåss om en fjerdeplass, men det virker veldig vanskelig, erkjenner Sondre Bergstedt Flaat.