Vucenovic bor i Vadsø, og for å komme seg til hjemmekampene i Kirkenes må han kjøre drøye 17 mil. Hver vei.

I tillegg spiller han bortekamper i Alta, Hammerfest, Skjervøy, Tromsø og Salangen.

Totalt blir reiseavstanden på godt over 1600 mil i løpet av én 3.-divisjonssesong.

Setter du deg i bilen og kjører fra Tromsø til Roma, og tilbake, så er du ikke engang halvveis til den avstanden.

Det skal selvsagt nevnes at Vucenovic flyr til flere av bortekampene, men at han er en meget bereist fotballspiller er det liten tvil om.

Ut på tur, aldri sur

Som om ikke det var nok spiller han også eliteseriefutsal for tromsølaget Sjarmtrollan i vinterhalvåret. Der spilles det kamper i både Oslo, Bergen og Trondheim.

Og for å legge kirsebæret på toppen er han med i trenerteamet til Vadsø-laget Norild som spiller i 4.-divisjon i Finnmark. Det blir noen mil på bortekampene der og.

– Det blir en del reising i løpet av en sesong ja, sier Vucenovic til iTromsø og ler.

Trener med Norild

I ukedagene trener han med Norild, og så reiser han til Kirkenes dagen før kamp. Der er han med på en trening og spiller kamp.

– Hadde det ikke vært for at Kirkenes kunne tilby en sånn fin løsning hadde det blitt vanskelig, sier Vucenovic.

I vinter var han egentlig tapt for klubben da han signerte for Norild, men så ble han etter hvert spilleklar for Kirkenes igjen.

– Da omleggingen av seriesystemet kom fristet det mer å spille i 3.-divisjon. Siden Norild ikke kan rykke opp i år følte jeg at det var artigere å fortsette å spille for Kirkenes, forklarer Vucenovic.

Overkjøring

Tidligere i dag scoret han ett av KIFs mål i 5-1-seieren over Ishavsbyen på Fløyabanen.

– Det var en grei match fra vår side. Vi har slitt med skader både i vinter og nå i vår som ikke har gjort at vi har vært på vårt beste, forteller spissen.

For Ishavsbyen ble kampen en stor nedtur etter at de ga Fløya kan til døra forrige helg.

– Vi er ikke med når fløyta går, sier Byen-spiss Morten Andersen.

Spilte på Fløyabanen

Scoringer fra Henrik Floer, Simon Haldorsen og Espen Johnsen sendte gjestene i en 3-0-ledelse til pause. Etter hvilen virket Ishavsbyen piggere, men det var KIF som scoret målene.

Milos Vucenovic økte til 4-0 før han ble byttet ut, og Eivind Blix satte inn 5-0. Helt på tampen reduserte Christian Andersen da han var først på et godt slått hjørnespark av Morten Andersen. Sluttresultatet ble dermed 5-1 til Kirkenes.

– Det kommer til å svinge litt opp og litt ned i år, men vi skal bare brette opp ermene og kjempe videre, lover Andersen.

Kampen ble spilt på Fløyabanen fordi den kom for tett opp mot TUILs hjemmekamp mot Alta senere på dagen. Dermed ble hjemmekampen som en bortekamp for Ishavsbyen.

– Vi trives best på TUIL Arena, så det var synd at vi måtte spille den her. Men det er uansett ingen unnskyldning for at vi ikke var våkne fra start, sier Andersen.