Fløya har imponert stort i comebacket i 1.-divisjon, etter opprykket fra nordnorsk 2.-divisjon i fjor.

I går ble det seier 6-3 på bortebane mot Kongsvinger.

Med det sikret Fløya sin første seier på bortebane i 1.-divisjon siden 25. august 2013. Tross ett år på lokalt nivå hvor laget vant alt, har klubben spilt 18 bortekamper på 1.-divisjonsnivå uten seier.

- Jeg har ikke tenkt så mye på den statistikken. Men det var deilig å vinne en bortekamp. Vi har vært veldig nært i to tidligere bortekamper i år (to uavgjort, journ.anm.), sier Fløya-kaptein Marte Slettebak.

- Det er klart det var godt. Det var en kamp jeg egentlig ikke hadde forventet at vi skulle vinne. Jeg forventet at vi skulle gjøre en god kamp, men at Kongsvinger skulle være et bedre lag. Men det var de altså ikke, sier trener Roger Nilsen.

Over all forventning

Med 14 poeng etter syv serierunder, ligger Fløya helt oppe på 3.-plass i 1.-divisjon, kun tre poeng bak serieleder Grand Bodø.

- Jeg hadde ikke forventet det før sesongstart. Men det har gått veldig bra. Det har det, sier Slettebak.

De siste to kampene har Fløya banket inn vanvittige 13 mål. Celine Nergård (to), Elin Sørum (to), Celine Strand og et selvmål sørget for målene i går.

- Vi har begynt å score på alle sjansene vi får nesten. Spissene og kantene er veldig flinke til å sette ballen i mål. Det er sikkert forskjellen, sier Fløya-kapteinen.

- Taktisk slu

Også trener Roger Nilsen er postivit overrasket over resutatene.

- Det har vært bedre resultater enn jeg hadde forespeilet. Jentene har vært lydhøre og har fulgt kampplanen veldig bra. Vi har vært taktisk slu i flere av kampene vi har angrepet, sier han.

- Kan dere vært med i toppen hele veien inn?

- Nei. Vi kommer nok til å variere veldig i prestasjonene. Vi har et veldig ungt lag. Nå ligger vi på det høyeste vi kan ligge, mener Nilsen.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Først og fremst tar vi kamp for kamp. Vi skal prøve å vinne mest mulig. Vi får se når sesongen er ferdig, og se hvor høyt vi er da, sier Fløya-kaptein Slettebak.

Uviss fremtid

Roger Nilsen selv har en uviss fremtid som Fløya-trener. Som iTromsø skrev tidligere i vår, har Nilsen sagt opp jobben ved NTG Tromsø, og er nå på utkikk etter ny jobb.

Av familiære hensyn leter Nilsen først og fremst etter jobb i Stavanger, hvor han tidligere har bodd i en årrekke.

- Det er litt åpent hva som skjer. Jeg er først og fremst på søken i Stavanger. Det er mulig jeg vender nesen den veien etter hvert for en periode, sier Nilsen.