FLØYABANEN: Tirsdag kveld vises dokumentaren «Mål & Mening» på Verdensteateret.

– Jeg er veldig spent på reaksjonene fra jentene, det er ikke alle som har sett den. Noen er borte på J19-kamp i dag, men en del vil være til stede på kveldens visning. Jeg gleder meg til å høre hva de sier og hvordan publikum har forstått filmen, sier Blomstereng til iTromsø.

Hun har laget filmen i forbindelse med masterprogrammet visuelle kulturstudier på universitetet.

Her følger vi Fløya-damenes vei fra 2.-divisjon til allnorsk nivå. Dokumentaren handler om jentenes drømmer, tanker og ambisjoner om fotballfremtiden. Nathalie hadde lyst til å skape en økt forståelse for kvinnefotball og hva som motiverer spillerne.

Store forskjeller

Den store forskjellen på herre- og damefotball når det gjelder ressurser er ett tema som tas opp i den 30 minutter lange filmen.

Her kan du se traileren fra filmen (ekstern lenke)

– Jeg var bevisst på at jeg i feltarbeidet ikke skulle ta det opp i det hele tatt. Jeg ville heller fokusere på det de hadde lyst til, men det ble likevel et tema. Hvorfor spiller de og satser så hardt når de ikke får millionlønninger, selv om de skulle bli blant de beste spillerne?

Filmen tar utgangspunkt i sesongen 2015, da Fløya var helt ned i knestående sportslig. Fra å være et lag en kunne regne med i Toppserien for noen år siden, var laget nå rykket ned i 2.-divisjon.

– Og så har jeg fulgt laget helt til de rykket opp til 1.-divisjon. Vi visste jo ikke utfallet til slutt, så det var veldig artig at det gikk som det gikk, sier Blomstereng.

Fløya-kaptein Marte Slettebak har selv sett filmen.

– Jeg vet ikke om den var 100 prosent ferdig da, men jeg likte den godt. Jeg synes det var en flott film, sier Slettebak.

– Det er bra vi får litt mer oppmerksomhet rundt laget og fokus på kvinnefotball generelt, legger hun til.

Ambisjoner

Blomstereng er selv Fløya-spiller. Det har både vært en fordel og kanskje skapt noen utfordringer.

– De har kunnet åpne seg litt mer, siden jeg kjenner dem. På den andre siden, ser jeg kanskje ikke tingene som er veldig åpenbare, som utenforstående vil se. Jeg er veldig glad for at jeg kjenner dem fra før og merker med en gang når de er ukomfortable foran kamera og slike ting. Det har vært en kjempeartig prosess. Alle som har deltatt har vært veldig åpne og ærlige, sier Blomstereng.

25-åringen legger ikke skjul på at hun håper at også andre viser interesse for filmen etter tirsdagens visning. Og hun har ambisjoner videre i faget.

– Jeg har lyst til å jobbe i media, i film- og TV-bransjen, sier Nathalie Isabell Blomstereng.