TROMSØ: I en årrekke har 30-åringen, som til daglig er bosatt i Tromsø, vært en kjent profil i Tromsøs løpe- og skimiljø.

I fjor fikk «Skippern», som han kalles, en ny lidenskap.

– Vi var på Mallorca i fjor for å trene langrenn. I noen år har vi sett at det er et stort arrangement der samtidig og i fjor dro vi for å se på. Det viste seg å være halvironman, forteller kameraten Snorri Einarsson.

– «Skippern» sa der og da at «dette skal jeg prøve!» Ingen tok det spesielt seriøst siden vi snakker om en fyr som hater å sykle og ikke har svømt siden han var en liten unge i Tana, fortsetter kameraten.

– Bitt av basillen

Erlend Skippervik Sætre mente alvor. Det siste året har han deltatt i flere triatlonkonkurranser, og sist helg imponerte han særlig.

I Kronborg i Danmark ble han nummer 13 av 1.557 deltakere på 70.3 Ironman, altså halvironman - med 1.930 meter svømming, 90 kilometer sykkel og en halvmaraton løping.

Og kanskje mer imponerende: Med tiden 1.19,30 på halvmaraton rett fra sykkelsetet, var «Skippern» raskest av samtlige 1.557 deltakere.

– Det er det morsomste jeg noensinne har gjort, å være med på en triatlon. Jeg er helt bitt av basillen. Det er kjempegøy. Folk er smilende, glad og heier på hverandre, sier 30-åringen.

Billig-satsing

Det er en utfordrende kabal for Erlend Skippervik Sætre å få tid til nok trening og nok penger til å reise rundt på konkurranser internasjonalt.

Mye av løpetreningen blir til og fra jobben som massør.

– Man må trene der man kan, sier «Skippern» med et smil.

Han har ingen sponsorer, og må dermed klare seg med utstyr flere hakk under det andre ambisiøse konkurrenter har.

– Det er nesten ingen grenser for hvor dyr og god sykkel man kan ha. Har man kapasitet, så kan man kjøpe sykkel for 100.000 kroner.

Selv sykler Sætre med en brukt sykkel til en prislapp på 18.000 kroner.

– Jeg skulle gjerne hatt en bedre sykkel, men den er helt ok. I tillegg må jeg jo ha våtdrakt, penger til reise og fri fra jobb. Det blir litt kostnader med dette, sier Sætre.

Nye utfordringer

I tiden etter konkurransen i Danmark har Erlend Skippervik Sætre oppholdt seg på Vestlandet.

Der venter nemlig en ny halvtriatlon i Haugesund i begynnelsen av juli, et løp som også har NM-status.

– Jeg tror jeg har mer inne. Jeg satser på det, sier den råsterke «Skippern».