30. juli skal Tour of Norway for kids arrangeres i Tromsø. Dette er Norges desidert største sykkelritt for barn, ifølge arrangørens hjemmeside.

– Vi er veldig glade for at de kommer til Tromsø. Det er noen år siden det var her sist. Dette blir en god opplevelse for ungene, melder Einar Bjørn, leder i Tromsø Cykleklubb.

Fem år siden sist

Tour of Norway for kids arrangeres over hele landet i juni, juli og august, og rundt månedsskiftet juli-august drar de på en aldri så liten turné i Nord-Norge. De skal innom Brønnøysund, Harstad, Tromsø, Alta, Narvik, Stokmarknes, Lovund og Mosjøen.

Saken fortsetter under bildet.

JUBEL Når barna fra Tour of Norway for kids inntar Tromsø blir det leven i byen. Foto: Privat

– Jeg husker ikke helt, men det er vel fem år siden vi var i Tromsø. Det er stas å komme tilbake til Nordens Paris, sier prosjektleder Tommy Berglind til iTromsø.

Full fest i sentrum

Løypen i Tromsø er ikke satt enda, men blir trolig i Tromsø sentrum. Det var den også da Onsdagsrennet ble arrangert i forbindelse med ski-NM i januar.

– Vi satser på en runde fra 600 meter til en kilometer i sentrum. Vi synes det er artig å få fokus på de unge. Flest mulig skal sykle, og vi er glade i rekruttering, sier Bjørn til iTromsø.

Arctic Race of Norway unngår Tromsø for andre året på rad, men Bjørn ser ikke på det som noen trøstepremie.

– Dette er et flott arrangement uavhengig av Arctic Race eller ikke, sier Bjørn.

Saken fortsetter under bildet.

TIL NORD-NORGE Totalt skal Tour of Norway for kids innom åtte steder i Nord-Norge. Foto: Privat

Premier til alle

Foruten et stort arrangement i Tromsø sentrum sendes det en reportasje fra dagen på TV2 under Tour de France-sendingene. Det arrangeres av Interspons på oppdrag fra Norges Cykleforbund, og startet opp i 2005.

– Vi gjør så godt vi kan når det kommer til å lage sykkelfest, og har hørt at publikum i Tromsø er ekstra entusiastisk. Alle vinner og får premier, og da blir det som regel mye jubel, sier Berglind, som selv skal være speaker under arrangementet i byen 30. juli.

– Jeg gleder meg veldig, slår han fast.