TROMSØ/PORSGRUNN: Akkurat nå arrangeres den årlige fotball-talentsamlingen for landets beste 15- og 16-åringer i Porsgrunn (spillere født i 2000 og 2001).

Her er det tatt ut fem TIL-spillere:

Marius Tollefsen (keeper), Peter Bjerke (kant, spiss), Henrik Åsali Hanssen (midtstopper), George Maniraguha (offensiv midtbane, kant), Endre Nash (sentral midtbane).

Utfordrere

Av disse fem, er Peter Bjerke foreløpig inne på G15-landslaget, mens de fire andre er plassert i den såkalte utfordrergruppen.

– Mitt inntrykk er at spillerne gjør en god figur her ende og henger absolutt med, sier Pål Kjetil Walle, som er nylig ansatt spiller- og trenerutvikler i Troms fotballkrets.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, og har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Jeg regner med at de aller fleste har som mål å komme på landslaget. Fredag håper jeg å spille utfordrerkampen, så tar vi det derfra, sier Henrik Åsali Hanssen, som har G15-landskamper fra før.

– Jeg synes det har gått fint her nede. Det er fine forhold og gode trenere og spillere, sier midtstopperen.

Topp fem-liga

På sikt vil han ut i Europa og etablere seg som profesjonell spiller.

– Det overordnede målet er å komme seg ut i den store verden – og til en av topp fem-ligaene. Videre vil jeg en dag debutere for A-landslaget, sier TIL-spilleren, som også ivrig følger med på EM om dagen.

Der har Island – med et folketall på 320.000 – vist at alt er mulig.

– Det er veldig motiverende å se på. Island skal ha «kred» for det de har klart, sier Henrik Åsali Hanssen.

Trenerteamet består blant annet av gamle Drillo-helter som Erlend Johnsen og Frode Grodås. Fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, er imponert over årets spillere, og sier at trenerne ser fram til å jobbe med de unge talentene.

– Jeg er sikker på at vi møter fremtidens landslagsspillere på Statoils talentleir i Porsgrunn. For å spille på toppnivå er de avhengige av å ha gode trenere og støttespillere. Vi håper vi har lagt til rette for en lærerik samling som inspirerer morgendagens fotballhelter, sier Grøttland.