På stillingen 2-0 - med rundt ti minutter igjen - fikk Fløyas sisteskanse Hans Eivind Rydeng seg en real smell. Keeperen ble liggende etter en duell med BUL-spiss Ole Henrik Kristiansen, og hadde store smerter i kneet.

- Det kommer et gjennomspill, og jeg hiver meg ned for å ta ballen. Han hopper inn og trekker seg ikke. Jeg blir truffet i ansiktet og i kneet, forteller Rydeng.

Slengte seg feil vei

Han måtte gå av banen, og ettersom Fløya hadde gjort alle sine bytter måtte trener Tore Rismo finne på noe lurt, og da Geirald Meyer meldte seg frivillig var det duket for en keeperdebutant i mål.

- Jeg måtte ta en avgjørelse, og håper jeg kunne gjøre et forsøk, sier Meyer til iTromsø.

På overtid fikk han testet keeperegenskapene sine da Bossekop kom alene med keeper.

- Jeg ble litt blank på hva jeg skulle gjøre, så da slengte jeg meg feil vei, sier en ærlig Meyer.

- Har du stått i mål før?

- Jeg har aldri stått i mål.

Fikk terningkast tre

Med et vondt kne og en øm kjeve fikk Rydeng se glimt av Meyers keeperspill. Han mener det var høy klasse over drøying av tid og utspillene.

- Jeg lander på terningkast tre, sier Rydeng og ler.

- Det må jeg si meg strålende fornøyd med. Det er jo veldig bra.

Best av alt for Fløya er nok at de tar med seg tre poeng hjem etter 2-1-seier. Gard Mikalsen Lohne og Morten Mathisen scoret for de grønnkledde, som nå tar ferie på tabelltopp. Fløya står med ti seirer og ett tap på elleve kamper. Paradoksalt nok kom tapet mot tabelljumbo Hammerfest, som kun står med en seier i år.

Hans-Eivind Rydeng måtte forlate banen med smerter i kneet. Her fra cupkampen mot Rosenborg i fjor. Foto: Ronald Johansen