BODØ: Denne helgen er det nordnorsk mesterskap i skyting, og Maren Galguften Lunsæter tok tittelen som skytterprinsesse etter 240 poeng på 350 skudd.

Fra Hedmark

Lunsæter skyter for Tromsø, men er fra Tynset nord i Hedmark fylke.

– Det føles veldig bra. Det er artig å få seg en tittel, sier Lunsæter på telefon fra Bodø.

Men det skjedde ikke uten dramatikk. Atalie Pedersen fra Bjerkvik ledet før finalen, men så startet kaoset i Bodø.

– Det var problemer med ammunisjonen, så hun fikk ikke registrert det. Det var kun de første som ble tellende, forteller Tor-Erik Iversen, leder i Tromsø Skytterlag.

– Første siden 1984

Pedersen ble nummer elleve, mens Lunsæter tok tittelen som skytterprinsesse. Det er første gang siden 1984 at Tromsø tar skytterprinsessen under NNM, ifølge Tor-Erik Iversen.

– Sist gang var i 1984, da Sissel Asbjørnsen tok tittelen. Hun hadde vel fem titler fra 1975 til 1984, så dette er stort i nordnorsk sammenheng, sier Iversen til iTromsø.

– Oi, er det såpass, utbryter Lunsæter overrasket.

– Hvor stort er dette for deg?

– Jeg har hatt som mål å bli prinsesse, men jeg må ærlig si at jeg ikke trodde det skulle komme i år. Men man håper og drømmer, sier hun.

Etter noen dager i Nordland skal tittelen feires i Bodø før hjemreise til Tromsø. Så venter sommerferie for 25-åringen, som er nyutdannet geolog på jobbjakt.

– Først blir det en god middag, så før vi se hva som skjer utover kvelden. Jeg har bodd en stund i Tromsø, og det har jo blitt min hjemplass. Dette er utrolig stort, sier Lunsæter til iTromsø.

Foto: Privat