Ingrid Thunem sine tider og prestasjoner i bassenget har sprengt nye grenser. I går svømte hun til NM-gull på 200 meter fri på tiden 3.59,02, og i samme slengen tok hun to (!) verdensrekorder.

- Det er noe som heter splitt-tid, og der svømte hun til verdensrekord på 100 meter (1.55,84). I tillegg tok hun verdensrekorden på 200 meter, forklarer Tromsø Svømmeklubb-trener Richard Hoe Skog om den uvanlige prestasjonen.

Les også: Ny hovedtrener for Tromsø Svømmeklubb

Trent alene i Oslo

Det holdt heller ikke bare med verdensrekorder i går for Thunem. I dag ble det verdensrekord på 100 meter rygg på tiden 2.25,63.

- Det er helt rått det hun presterer og det er veldig kult å se på. Hun er et stort forbilde for alle som driver med svømming i Norge, skryter Hoe Skog.

Thunem har den siste tiden trent mye alene i Oslo.

- Det kan bli hardt i lengden og trene så mye alene, men hun har hatt en del besøk fra andre svømmere. Men hun har lagt ned en utrolig innsats og det er veldig imponerende det hun har fått til, sier Hoe Skog.

Les også: Trenertalentet Richard (20) er svømmetrener for Tromsøs Rio-håp

Adam med ny rekord

Hoe Skog er i Kristiansand sammen med resten av Tromsø-utøverne under NM, og kan allerede fortelle om medaljeras fra våre svømmere i klassen for funksjonshemmede. Adam Ismael Wenham tok norgesrekord på 100 meter fri og klokket inn på 59,05.

- Adam svømte inn til tider litt bak sine personlige rekorder, men det er helt normalt med tanke på den treningsperioden han er i, forteller Hoe Skog.

Malene Fjellstad og Cecilie Klingenberg har også kommet godt i gang i mesterskapet.

- Malene har perset på to øvelser, men ingen finale på de to, men de jobber hele tiden for å forbedre egne tider. Cecilie har dessverre vært litt småsyk, så hun har ikke vært helt 100 prosent, sier Hoe Skog.