Det så lenge ut til å gå mot straffesparkkonkurranse for TIL J16 i finalen i B-sluttspillet mot Norrstrands IF i Gothia Cup, verdens største ungdomsturnering. Men to minutter før slutt stanget Eva Marie Hallen inn 2-1 til TIL-jentene etter en corner, som ble etterfulgt av elleville jubelscener av både spillere og trenere.

- Når Eva satte inn 2-1, så var jeg ganske sikker på at vi skulle klare å ro det i land. Det var verdens beste følelse, sier keeper Mia Mack, som kunne slippe jubelen løs på andre siden av banen da TIL gikk opp i ledelsen.

- Men jeg var klar for straffer også, så det skulle gått bra det, sier Mack med et smil.

Reprise av 1986

Etter å ha havnet på 3. plass i en kruttsterk gruppe, som blant annet inneholdt hardtsatsende akademilag fra Sverige, så var resten et aldri så lite eventyr for TIL-laget. Først banket de det svenske laget Alsike 4-0 i 16-delsfinalen, før noe helt sensasjonelt skulle skje i kvartfinalen. Jentene møtte Lillestrøm, og resultatet ble 4-1 - nøyaktig det samme resultatet som da TIL vant cupfinalen i 1986 mot samme motstander.

- Da måtte jeg sende Lars Espejord (TIL-kaptein på finalelaget, journ.anm.) en tekstmelding og sa at vi hadde kjørt en reprise av cupfinalen, ler Trude Stenvoll, som fulgte TIL-jentene tett gjennom turneringa og hadde ansvar for alt det utenomsportslige.

- En strålende kamp av jentene og en utrolig spennende finale, der de dominerte kampen og vant fortjent, sier Stenvoll.

- Vi vant fortjent

Det at jentene vant fortjent er en oppfattelse TIL-trener Olof Selander også henger seg på.

- Det var en utrolig opplevelse, og idrett på sitt aller beste. Det var en velfortjent seier til oss, sier Selander.

- Det er en utfordring å holde nivået opp kamp etter kamp, med småskader hele veien og et tett program. Men jentene har vist en strålende lagmoral, legger han til.

Storscorer i turneringa, Berglind Torsteinsdottir, satte inn 1-0-målet for TIL-jentene.

TRENERTRIOEN: Olof Selander (f.v), Ståle Johansen og Torsteinn Erligsson Foto: Privat
REPRISE AV CUPFINALEN: Her jubler jentene etter å ha slått Lillestrøm 4-1. Foto: Privat