Det melder TIL på sin hjemmeside.

– Etter en grei prosess mellom klubb og spiller har vi sammen funnet ut at dette er det beste for begge parter, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Vi ønsker å rose Jens for hans profesjonalitet i en vanskelig situasjon og ønsker ham lykke til videre, legger han til.

Jens Jakobsson er langt på vei klar for en ny klubb i Sverige.

– Det var en forutsetning for at jeg skulle kunne gå nå. Jeg er så godt som klar for en bra klubb i Sverige, men siden ikke alt er helt på plass, så vil jeg ikke si hvem ennå.

Før sesongstart ble Jakobsson hentet til TIL på en treårskontrakt. Men bare fem måneder senere er det altså over i TIL for 26-åringen.

–  Både jeg og klubben har ønsket at det skulle gå annerledes, men dessverre har det blitt lite spilletid. Jeg føler at jeg har fått for få sjanser av de som bestemmer. Men når situasjonen har blitt som den er, så er det greit å gå videre med tanke på min egen karriere, sier Jakobsson til TILs hjemmeside.

Vil ikke utdype

Trolig må TIL betale Jakobsson en kompensasjon for termineringen av kontrakten.

–  Det jeg kan si er at vi er enige om å terminere kontrakten. Hva som ligger i avtalen ønsker jeg ikke å kommentere, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Så du kan ikke si om Jakobsson får en "sluttpakke" for å avslutte kontrakten nå?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på.

– Treffer ikke alltid

– Jakobsson ble hentet på en treårskontrakt for fem måneder siden. Hva gikk galt?

– Jeg synes det er viktig at man ser helhetlig på spilllerlogistikken som er gjort her. Med tanke på den økonomiske inngangen vi har hatt, føler jeg at totalen er bra ved at vi har sterke bidrag fra Moussa, Lehne (Olsen), Aron (Sigurdarson) og etter hvert Filip (Loncaric). I fotballen er det slik at man ikke treffer alltid på spillerne vi har og her har vi nok ikke helt fått det til å stemme mellom klubb og spiller. Det tror jeg begge parter er enige om, sier Johansen.

Og legger til:

– Og så vil jeg ta med ungguttene som vokser inn i laget. Fredrik Michalsen har tatt steg og har kanskje ligget foran Jens. Men det er viktig for oss å hele tiden evaluere både inngang og gjennomføring av overganger.

– Hva slags research gjorde TIL før signeringen?

– Vi brukte nettverket vi har i Sverige. Videre var han ei uke med oss da vi var (på treningsleir) der nede og han spilte en kamp for oss, svarer Johansen.

Jakobsson fikk ingen eliteserieminutter for TIL. Han startet en cupkamp.

– Jakobsson mener selv at han burde fått flere sjanser. Burde han det?

– Det ønsker ikke jeg å kommentere. Det har vært en vurdering som trenerteamet har gjort. Og de sportslige hensynene og de valgene som er gjort må du ta med Bård (Flovik), sier TILs sportssjef.

Midtbanespilleren har tidligere spilt for Sollentuna Fotboll, Vasalunds IF og Assyriska FF.

Kan hente ny spiller

Med en spiller ut, kan TIL trolig hente inn en forsterkning i sommer. Kanskje kan det bli Ulrik Yttergård Jenssen.

LES OGSÅ: Stortalent åpner for TIL-lån

– Jeg ønsker ikke å kommentere det nå, så får vi se på om det endrer på seg etter hvert. Men Ulrik trener med oss nå, og det er hyggelig. Utover det, har jeg ikke mer å komme med, sier Svein-Morten Johansen.

Han tviler på at flere spillere forlater TIL i sommer.

– I utgangspunktet tror jeg ikke det. Man vet aldri, jeg kan ikke garantere noen ting, men det er ingenting konkret på gang nå, sier TILs sportssjef.