Storm-treneren fortviler: - Det er et rot. Jeg har ventet på svar i hele sommer

Kenneth Webb belager seg på en Tromsø Storm-sesong uten importspillere.

I KJENT STIL: En engasjert Kenneth Webb på sidelinjen for Tromsø Storm. Nå er treneren frustrert over manglende svar fra klubbledelsen rundt mulige nye spillere. Foto: Ronald JohansenFoto: Ronald Johansen

sport

I juni skrev iTromsø at Tromsø Storm kan gå mot en sesong uten importspillere. I såfall et oppsiktsvekkende grep etter at klubben i 32 år har hentet inn utenlandske spillere før hver eneste sesong, særlig fra USA.

To måneder senere er det et stadig mer aktuelt scenario:

- Ring Ørjan (Sandvik Hansen, styremedlem) og hør hva som skjer. Jeg har ikke peiling, sier Kenneth Webb på telefon fra New York, hvor han for tiden har basketball-camp.

- Jeg har sendt mailer i hele sommer til klubben uten å få svar. Det er et rot over der, tordner treneren videre.

- Møte i morgen

Ørjan Sandvik Hansen forteller på sin side at det vil være et møte i morgen med ledelsen i klubben.

- Da vil vi sannsynligvis diskutere dette, om kan hente inn importspillere også i år, sier han.

Hansen bekrefter at det fort kan bli en sesong uten importspillere i Storm.

- Det kan være en mulighet, ja. Basert ut fra økonomi. Ikke ut fra et sportslig ønske, men et ønske generelt. Ut fra den økonomiske situasjonen som er tøff som vanlig.

- Kenneth Webb etterlyser svar fra dere rundt situasjonen. Hva sier du til det?

- Det er selvfølgelig et økonomisk spørsmål og en ting vi ikke har kommet helt i mål med ennå. Av den grunn har det ikke blitt noen endelig beslutning.

- Ikke sett på noen

Kenneth Webb, som tidligere har fortalt iTromsø hvordan han dynkes ned i eposter og henvendelser fra salgskåte agenter under sommermånedene, forteller at han ikke bruker noe tid på mulig spillerrekruttering nå.

- Jeg har ikke sett på én eneste potensiell ny spiller, sier amerikaneren.

- Hvordan kan et Tromsø Storm-lag uten importspillere gjøre det i BLNO?

- Jeg regner med det vi vil gjøre er å prøve å utvikle våre unge spillere. Det er det eneste greia. Hvor konkurransedyktige vi kan bli har jeg ingen anelse om.

Kan få ny rolle

Man har heller ikke konkludert med hvordan man skal fylletomrommet etter Kostas Filippopoulus, som ble sagt opp som trener i Tromsø Storm Ungdom på grunn av økonomiske årsaker.

Et aktuelt scenario er at Tromsø Storm bidrar med med trenerkapasitet til byens ungdomsbasket-klubb, og at Kenneth Webb involveres mer som trener for ungdomslagene.

- Det er fortsatt en dialog som pågår. Det er en mulighet ja, sier Ørjan Sandvik Hansen.