De to tromsøsyklistene kunne i kveld puste litt i bakken og smile bredt på sjekkpunkt i Kautokeino, hvor det var en obligatorisk tre timer lang pause.

Duoen har en andreplass fra en tidligere utgave av rittet.

For Andreas Setting og Einar Bjørn leder rittet soleklart i kveld. Duoen er såvidt i gang fra Kautokeino, og har syklet 31 mil. Det er drøyt to mil foran nærmeste utfordrere, Christoffer Aas Clementz og Rune Henriksen.

- Det har vært en meget hard etappe hit til Kautokeino. Nå skal det bli utrolig deilig med en lengre pause, sa det to på vei inn mot sjekkpunktet.

- Vi er innstilt på å ikke ta mer pause enn de obligatoriske tre timene, sa de på plass i Kautokeino.

Rask matbit

Dermed var duoen raskt med å komme seg i seng, ifølge rittets egen pressereporter, Morten Broks.

- Jeg er litt større enn Andreas, og må nok innrømme at jeg har slitt mer enn ham så langt, i de bløte sporene, sa Einar Bjørn på sjekkpunktet.

Året utgave av rittet er beinhardt på grunn av mye nedbør. Bakover kom Team Kjekkas med Rune Henriksen og Christoffer Aas Clementz fra Akershus nærmest. Disse lå nesten to timer bak.

Vindfullt sted venter

Nå venter en av tidene mest spennende og utfordrende etapper på de to fra Tromsø: Nemlig 92 kilometer nordover til Solovuombi fjellstue på det krevende vestfjellet av Finnmarksvidda. Midtveis er det villmarkssjekkpunkt ved Cuojajohka (som betyr noe som «vindfullt sted» på samisk). Første lag i of700 er ventet inn til mål i Alta fredag.