Med tiden 3.21,26 og femteplass var 29-åringen nest raskeste lokale løper i Tromsdalstind-løpet under årets Tromsø Skyrace, kun slått med et drøyt minutt av Rune Morten Johansen som ble nummer fire.

Men 29-åringen har lagt bak seg mye mer enn dagens 28 kilometer og 2.000 høydemeter.

Fredag ettermiddag deltok han på Blåmann Vertikal - ytterligere 1.000 høydemeter - mens han har jobbet som frivillig på festivalen både før og etter dagens løp.

- Det blir fest i kveld, så da slipper jeg den litt løs. Da kan man ta seg en øl og nyte kvelden litt, sa en smilende Kristoffer Forsberg Olsen etter målgang i ettermiddag.

Nye oppgaver

Da gikk veien videre til Ishavskatedralen, for å sitte veivakt for løperne som fortsatt var og i skrivende stund er på vei mot mål på de lange og blytunge fjelløpene.

- Jeg skal stå på andre siden og heie litt på dem som kommer til slutt. Det er viktig, sier 29-åringen.

Han anslår at han jobber fem-seks timer dugnad under fjelløp-festivalen.

- Har det vært en slitsom helg?

- Neida, det er et utrolig artig arrangement å få være med på. Det har vært så avslappet jobbing, så det er bare artig.

Helt nødvendig

Emelie Forsberg, en av arrangørene bak løpet sammen med hennes kjæreste Killian Jornet, Tromsø Løpeklubb og bedriften UpNorth, hyller Olsen og de andre frivillige.

- Det er 55 til 60 frivillige i sving. Uten de frivillige hadde det ikke eksistert. Det er utrolig flott at de hjelper til, sier Forsberg.

Totalt sett hadde man 900 deltakere til start på helgens fem arrangementer, med barneløp og tre forskjellige konkurransedistanser i dag.

Verdenscupøvelsen Hamperokken Skyrace, med et deltakertall på 200, ble fulltegnet på én time.

- Hva går overskuddet til?

- Det blir ikke noe overskudd med de prisene vi har. Det er ingen gevinst å fordele. Vi gjør det fordi det kult, sier Emelie Forsberg om byens nye fast verdenscup-event.