FORNØYD: Jørgen Kvandahl (f.v), Christoffer Larssen og Helmer Helmersen likte FPN-konseptet svært godt.
            (Foto: Robin Andersen)

FORNØYD: Jørgen Kvandahl (f.v), Christoffer Larssen og Helmer Helmersen likte FPN-konseptet svært godt.Foto: Robin Andersen

Fikk besøk av landets beste spillerutviklere: - Bedre kvalitet enn vanlig fotballskole

Christoffer Larssen (14), Jørgen Kvandal (15) og Helmer Helmersen (13) var tre av 30 spillere som fikk lære av landets beste trenere på Skarpmarka.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Fotballprogresjon Norge besøkte Skarpmarka denne helga, og det er en organisasjon som har det ambisiøse målet om å være de som utvikler flest fotballspillere til de europeiske toppklubbene i verden. FPN har etablert seg i Oslo og Stavanger, og har holdt det gående i ni år.

– Vi har begynt å bli ganske store, og har rundt 400 spillere som er på personlig trening hos våre fulltidstrenere, sier Danny Sannes til iTromsø, gründer og eier bak konseptet.

Ønsker base i Tromsø

En av trenerne som jobber for FPN, er Henrik Høgmo, som også er nevøen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Han har jobbet i bedriften siden januar i år, og stortrives i dette helt nye konseptet i Tromsø.

– Jeg flyttet til Oslo og så etter jobb, og begynte å høre rykter om at FPN er det store om dagen. Så jeg kontaktet Danny, og da fikk jeg muligheten, sier Høgmo, som tidligere har jobbet i Skarp.

– Er det gøy å drive med dette?

– Det er kjempeartig og det drives utrolig godt, spesielt i Oslo er det høyt nivå på det. Jeg tror også det er mulig å få det til her i Tromsø.

FPN jobber for å få en base i Nord-Norge også, og da ser de for seg Tromsø som den åpenbare kandidaten.

– Vi har lyst å videreutvikle konseptet til de som bor lenger nord, og tror det er et kjempestort potensial her, sier Sannes.

– Bedre kvalitet

Christoffer Larssen (14), Jørgen Kvandahl (15) og Helmer Helmersen (13) var med på konseptet ”Super-Weekend”, der FPN legger opp til forskjellige temaer spillerne skal gå gjennom. Sammen med de andre 27 spillerne fikk de tett oppfølging fra FPN-trenerne.

– Det er sinnssykt god trening, og jeg har lært veldig mye om det å være eksplosiv og ha gode vendinger og generelle dribleferdigheter, sier Larssen.

– Det er bedre kvalitet enn vanlig fotballskole, og bedre trenere. Det blir gitt tilbakemeldinger, både positive og negative, og det er utrolig viktig, sier Kvandahl.

– Det aller meste har vært veldig gøy, sier Helmersen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: