I fjor startet Bravo Håndballklubb opp et nytt lavterskeltilbud for barn og unge mellom syv og 16 år. Formålet er at alle som ønsker å spille håndball skal få muligheten – uavhengig av hvilke utfordringer eller funksjonsnedsettelser de måtte ha.

– Dette gjorde vi for å få barna til å komme i aktivitet, og fordi vi ser viktigheten i at de får være med i en klubb, forteller initiativtaker til lavterskeltilbudet, Karoline Richardsen.

– Idrettsglede er viktig for alle, og det samme er den sosiale tilhørigheten og lagfølelsen.

Samarbeider

Responsen på tiltaket var bra, og per i dag er det 12 spillere på laget som på søndag spiller årets første kamp under høstcupen.

Nå har Bravo inngått et samarbeid med kommunen og prosjektet «Et tilbud for meg». Dette er et prosjekt som går ut på å skaffe flere og mer differensierte aktivitetstilbud for personer i aldersgruppen seks til 23 år.

– Bravo henvendte seg til oss og fortalte at de trengte ekstra treningsressurser, forteller Katrin Reil Conradi, rådgiver ved tildelingskontoret i kommunen.

Gjennom «Et tilbud for meg» har kommunen kurset flere såkalte «Treningskompiser» – støttekontakter som har fått lære om ernæring, trening og det å lede grupper, og nå er en slik «treningskompis» i form av Sarah Stagrum (18) på plass som en ekstra trenerressurs i lavterskeltilbudet til Bravo.

– Meld deg på

– Bravo kan mye om håndball, og vi kan mye om helse – så der kan vi kombinere kunnskapen våre, sier Conradi, som understreker at de i prosjektet tror på det å jobbe i grupper – som de gjør hos Bravo.

Prosjektet har i utgangspunktet varighet fram til nyttår.

– Men tilbudet til Bravo kommer til å fortsette, så her er det bare å melde seg på dersom man ønsker å være med. Treningen er ukens høydepunkt for mange av ungene, sier Richardsen.

ØVER: Søndag skal Vetle Hansen (10) og Jesper Isaksen (17) spille kamp. Her øver de seg på pasningsspill. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø