Lillestrøm-TIL 3-2, 3. august 2011

TIL var lenge best og ledet fortjent 2–0 etter 48 minutter etter mål av Mustafa Abdellaoue og Magnus Andersen. Så gikk alt galt for TIL. Rett før Ohi Omoijuanfo reduserte til 1–2 i det 79. minutt hadde nevnte Mos en gigantsjanse til å gjøre 3–0 for Gutan. 1–2 ble til 2–2 og 3–2 for hjemmelaget som snudde kampen i sesongen der TIL ble nummer to i eliteserien. Fem poeng bak seirende Molde. Tre av dem som kunne vært med på å skaffe TIL et seriegull forsvant på Åråsen mot LSK.

Lillestrøm-TIL 3-1, 28. oktober 2001

Denne oktobersøndagen rykket TIL for første gang ned i 1.-divisjon fra eliteserien etter opprykket i 1986. Karim Essediris mål etter 57 minutter var det eneste målet TIL maktet å få rett vei. Lillestrøm gikk tidlig i ledelsen, og var to mål foran etter bare ti minutters spill. Oppgjøret ble lenge utsatt på grunn av en fallskjermhopper som i pausen traff tribunen og måtte hjelpes ned derfra. Det utsatte bare nedrykket noen minutter, men som vi vet tok TIL steget opp umiddelbart året etterpå.

Lillestrøm-TIL 6-1, 6. oktober 1991

Gutan fikk bakoversveis så det holdt i denne høstkampen som ble en av de siste under svenske Bosse Pettersson som TILs hovedtrener. Truls Jenssen mål etter 11 minutter ble den eneste trøsten for et TIL-lag som lå under 1–5 til pause. Jenssens nettkjenning var for øvrig det første seriemålet på Åråsen. Og det skulle bli verre for TIL i april året etter. Da vant LSK 6–0 i den samme kampen.

Lillestrøm-TIL 0-0, 7. oktober 1990

Serieavslutningen i 1990-sesongen ble en målløs affære. Før oppgjøret var TIL likt på poeng med Rosenborg, men hadde langt svakere målforskjell. Derfor ble nedturen voldsom da Rosenborg vant sin kamp 2–0 mot Brann. TIL hadde ledet gjennom store deler av sesongen, og verken før eller etter har Tromsø vært så nære å vinne et seriemesterskap.

TIL-Lillestrøm 1-1, 11. juni 1989

Toppoppgjøret i daværende 1.-divisjon ble av det mildt sagt minneverdige slaget. TIL-spiss Mike McCabe og LSK-profil Jan Åge Fjørtoft havnet i tottene på hverandre i andre omgang, og utrolig nok ble det ingen reaksjon fra dommeren. Duoen skal være glad det ikke er like mange videokameraer på stadion i 1989 som i 2016. Trond Johansen scoret TILs mål foran 6.773 tilskuere.

Lillestrøm-TIL 1-4, 26. oktober 1986

Cupfinalen i 1986 er fortsatt en av de kampene som huskes best i finalehistorien på grunn av Lillestrøms enorme favorittstempel på forhånd. TIL kjempet samtidig som cupeventyret gikk fremover mot nedrykk. Nils Solstads kanonskudd etter to minutter fra minst 35 meter har gått inn i evigheten i klubbhistorien. Det samme kan sies om de neste 88 minuttene der Lars Espejord, Truls Jenssen og Tore Rismo scoret de siste tre målene der TIL vant 4–1 og virkelig markerte seg for første gang gjennom å ta en tittel i norsk fotball. 4–1 ble et resultat som gjennom historien har en ekstra klang for TIL. Kanskje vi får en reprise på lørdag?

VANT: Tore Rismo, Sigmund Forfang og Tor Pedersen kunne juble etter cupfinaletriumfen i 1986. Foto: Ronald Johansen