ALFHEIM: Det er en sportsjournalists store forbannelse: Artikkelen skal leveres rett etter kampslutt (helst litt før!), men så kommer overtidsscoringen.

Pulsen stiger fra latterlige 190 til farlige 240. Og store deler av artikkelen må skrives på ny.

En burde kanskje skjønt at det kom til å gå galt. For i det 88. minutt diskuterte jeg med en kollega hvilket hotell vi måtte booke til cupfinalen.

En åpenbar jinx.

Og her har du jinx nummer to: En annen kollega hadde tippet på TIL - til fem i odds - og tapte 2.000 kroner da seieren glapp.

For Christian Gytkjær scoret på overtid – og en drøy halvtime senere var Gutan slått ut på straffekonk.

Så ikke skyld på Magnus Andersen eller send hatmeldinger til Gytkjær. Det er vår skyld at Gutan røk ut i går. Sorry alle sammen.

Her er kampreferatet slik det så ut cirka 21.49 - rett før Gytkjær scoret (eventuelle skrivefeil er ikke rettet opp):

1986. 1996. Og 2016? Nå vil vi ha ”Gutan” i ny cupfinale! (tittel)

Thomas Lehne Olsens vidunderlige scoring og gjør at TIL på ny kan komme til cupfinalen. (ingress)

ALFHEIM: Nå er det bare semifinalen (26. eller 27. oktober) igjen før Gutan og Tromsøs befolkning kan bestille billetter til Oslo og Ullevaal. For Gutan kommer ”alltid” til en finale når året ender på tallet seks. I 1986 ble Lillestrøm banket 4-1 og i 1996 ble Bodø/Glimt slått 2-1.

TIL og byen kan takke Thomas Lehne Olsen og keeper Filip Loncaric for at man er i hatten når semifinalene skal trekkes. For i hver ende av banen hadde man matchvinnere. Loncaric vartet opp med flere strålende redninger, mens Thomas Lehne Olsen var den som scoret kampens eneste mål. Og for et vanvittig treff det var! Han mottok ballen på 17-18 meter, banket til og ballen føk inn i krysset bak en sjanseløs Kwarasey. Da var det gått 52 minutter.

Tent av Hoel

Vi starter med begynnelsen. Publikum var varmet opp av selveste Jørn Hoel (samt pyroteknikk av en annen verden) som sang ”Hjertet mitt har æ i Tromsø” rett før kampstart. Det så ut til å virke godt på Gutan også.

Kampens første sjanse kom i det 10. minutt. Runar Espejord mottok ballen litt skrått i sekstenmeteren. Innlegget gikk via en spiller og Kwarasey måtte i aksjon.

Like etterpå fikk TIL et frispark som RBK ikke fikk klarert ordentlig. Thomas Lehne Olsen forsøkte seg med en slags ”moelv-brasse” fra kloss hold, men ballen føk utenfor.

Rosenborg hadde ballen mye, og skapte sin første store sjanse i det 21. minutt. Pål Andre Helland klemte til med høyrefoten, men Loncaric fikk parert til corner.

Etter dette serverte Magnar Ødegaard et par farlige cornere – men RBK fikk ryddet unna.

Like før halvtimen var spilt fikk tidligere TIL-spiller Tore Reginissen en kjempesjanse etter en corner. Men midtstopperen ble forstyrret såpass av Loncaric at avslutningen ved bakre stolpe gikk utenfor.

Nå var trønderne i dytten:

I det 34. minutt fikk Helland kjempesjanse etter en fryktelig feil av Landu-Landu, men Loncaric vartet opp med en glimrende redning.

TIL hadde et par bra muligheter til å skape noe på overganger før pause, men pasningene ble for unøyaktige. Dermed sto det 0-0 ved pause.

Alfheim til himmels

I pausen ble Sofien Moussa – som hadde fått gult kort i første omgang – byttet ut med Mikael Norø Ingebrigtsen. Og det var Gutan som startet omgangen klart best.

I det 52. minutt headet Lehne Olsen i en lang bue over en utspilt Kwarasey, men ballen gikk i stolpen.

Like etterpå kastet Hans Norbye langt, ballen ble klarert svakt av Gersbach og Lehne Olsen banket inn 1-0.

Så fikk Ulrik Yttergård Jenssen en gedigen sjanse etter å ha fått servert ballen av Kwarasey, men 1986-helten Truls Jenssens sønn skjøt utenfor.

Så begynte Rosenborg å ta tak. Christian Gytkjær avlsuttet like utenfor via en TIL-forsvarer. På den påfølgende cornerern kom Anders Konradsen altfor lett til og stanget ballen like utenfor..

I det 74. minutt var det Ingebrigtsens tur til å svi en sjanse. En hurtig kontring av TIL endte med at 20-åringen kunne lade kanonen, men skuddet føk utenfor.

Og RBK ga seg ikke. Loncaric måtte nok en gang i aksjon på en heading fra Vilhjalmsson. Returen skjøt Gytkjær utenfor. Også Bakenga hadde en mulighet etter corner, men ballen ville ikke mål for trønderne.

Og dermed vant TIL 1-0 over Rosenborg. En utrolig prestasjon.

For ordens skyld: Cupfinalen spilles den 20. november.