ALFHEIM: TIL FFF (Full Fart Fremover) er et lag for utviklingshemmede og i sommer sikret de gull i Landsturneringen.

Etter å ha slått fra seg nasjonalt, gikk de også ubeseiret gjennom den lokale serien etter at de slo Pioner 3–1 i siste seriekamp i Triangelserien, en serie bestående av TIL FFF, Pioner fra Finnsnes og Balsfjord Stars fra Storsteinnes.

– Vi spilte seks kamper i år, vant fire og spilte to uavgjort. Du ser jo hvor mye det betyr for dem, sier trener Jon Wilhelmsen.

Se bildeserie fra turneringen her

«The Double»

– Vi har vunnet «The Double», ropte spillerne og jublet hemningsløst etter 3-1-seieren der Magnus Richardsen scoret to og Sivert Fagerholt lagets tredje mål.

– Vi håper å få med flere lag i turneringen til neste år. Det er snakk om å prøve å få til en landsdelsserie med lag fra Nordland, Troms og Finnmark, men det koster jo en del penger, så vi får se hvordan det lar seg løse, sier Wilhelmsen.

De håper uansett på flere lag.

– Det er stor forskjell på lagene, så vi skal ta en evaluering. Det kan bli en serie med A- og B-gruppe, for å jevne det litt ut, sier Wilhelmsen.

Seriemesterskapet skal feires 13. oktober.

– Da blir det gullfest på Alfheim aktivitetshus med pizza, diskotek og brus, smiler Wilhelmsen.

Glad for scoring

Magnus Richardsen ble den store helten med sine to mål.

– Det var sterkt i dag. Det var mye tekniske ting og jobbing, med sentring og løping. Du må også ta hensyn til keeperen og ikke skyte for hardt, så derfor prøver jeg å skyte i hjørnene, sier Richardsen.

Selv om han scoret to mål, vil han ikke ta all æren.

– Alle burde få lov til å score, og vi prøver å få til et godt samspill. Alle kan spille overalt og det er ikke bare jeg som trenger å score, sier Richardsen.