TROMSØHALLEN: Mot Viking forrige helg hadde BKT rundt 300 tilskuere. Da var det riktignok rankingturnering samtidig, så det var mange volleyballinteresserte i byen. Lørdag er det ny hjemmekamp, denne gangen mot Førde.

– Rundt 300 tilskuere er veldig, veldig bra. Og selvfølgelig håper vi på det samme. Vi vil bidra til at det blir en bra sportshelg i Tromsø, der også Storm og TIL har hjemmekamper, sier Broks.

– Bedre å se oss

BKT spiller ofte kampene sine kl. 16 på lørdager, akkurat samtidig som hovedrunden av Premier League i England. Trolig mister de potensielt noen tilskuere på det.

– Det er vel en mulighet for at noen har andre ting å gjøre på akkurat den tiden, men det er ikke så mange andre tidspunkt vi kan ha kampene på, sier BKT-spiller Kristoffer Østvik.

– Å ta hensyn til alt og alle blir vanskelig. Premier League-kamper går hele dagen, både lørdager og søndager, så det kan vi ikke ta hensyn til. Vi må ta hensyn til det som passer for oss, og ikke minst hvordan han hallkabalen skal gå opp. Vi deler blant annet hall med Tromsø Storm, og det er det som er styrende, sier Broks.

Østvik håper folk prioriterer BKT istedenfor for eksempel Arsenal-Middlesbrough som går kl. 16 lørdag.

– Det bør være mer interessant å se oss med ballvekslinger og situasjoner hele tiden enn 90 minutter uten at det skjer noe som helst, sier han.

På vei oppover

Uansett er altså publikumstallene i BKT på vei oppover.

– Det går bare en vei, og det er opp til oss selv å prestere fra øverste hylle og gjøre det bra. Da blir det også mer interessant for publikum, slik er det bare, sier Broks.

Tidligere hadde BKT profiler som Terje Øvergård, Rune Torsteinsen og Harry Fagervold. Nå er en ny generasjon på gang.

– Vi har spillere som Kristoffer Østvik, Martin Støyten, Robin Bergheim og Vegard Paulsen. Vi har et ganske ungt lag, men de har vært med noen år nå, sier Broks.

BKT har tre seire og et tap så langt denne sesongen, mens Førde har vunnet en kamp og tapt to.

– Vi må huske at det er regjerende cup- og seriemester vi får på besøk. Det blir ikke noen enkel batalje i det helt tatt, sier Broks.

– Førde har mange gode spillere. De har rotet litt i starten, men spiller de på sitt beste må vi også prestere. Og det skal vi uansett, sier Østvik.