Det var Vålerenga som kom til kampens første sjanse i det ekstremt viktige bunnoppgjøret på Alfheim stadion. Etter 12 minutter slet TIL med å få klarert et innlegg. Ballen havnet til slutt hos Rasmuns Lindkvist, som fra kloss hold fikk snudd seg og avsluttet, men heldigvis var Filip Loncaric tett opp i situasjonen og fikk avverget.

Tidlig skade

TILs venstreback Kent-Are Antonsen måtte gi seg med skade allerede etter 22 minutters spill. Han ble erstattet av Henrik Gjesdal.

TIL slet med å komme til sjanser, men like før halvtimen sendte Ulrik Yttergård Jenssen en strøken pasning mot Runar Espejord i feltet, men unggutten traff skjevt på volleyforsøket, som kunne blitt en bra mulighet.

Thomas Lehne Olsen fikk ballen på brukbart skuddhold like før 40 minutter var avslutningsforsøket var langt til side for mål.

Dermed ebbet omgangen ut uten scoringer eller noe særlig initiativ i kampen for noen av lagene.

Tidlig scoring

I 2. omgang fikk ”Gutan” en verst tenkelig start på omgangen etter at Henrik Kjelsrud Johansen kun fire minutter ut i omgangen fikk dra seg fri og curle ballen i lengste hjørne. Noe passivt forsvarsspill av TIL og ledelse til Vålerenga var et faktum.

En ny kalddusj var like om hjørnet. I 58. minutt doblet Mohammed Abdellaoue ledelsen. Et innlegg fra Zahid ble slått på bakerste stolpe. Ulrik Yttergård Jenssen tapte duellen og ballen ble headet rett ned til ”Moa”, som umarkert hadde ingen problemer med å sett inn 0-2 fra fire meters hold.

I et forsøk på å få noe ut av kampen satte TIL inn Morten Gamst Pedersen for Christian Landu-Landu etter 61 minutters spill.

Minuttet etterpå smalt Magnus Andersen til fra 18 meter, hardt mot mål, men forsøket ble reddet av Aslak Falch.

Pipekonsert og mer VIF

Og da var Vålerenga frampå igjen. Et Ghayas Zahid ble spilt helt alene igjennom og avsluttet mot mål, men Loncaric reddet, men returen gikk tilbake til Zahid som satte inn 0-3 i 66. minutt.

Folk forlot stadion i et hattefokk etter en massiv pipekonsert mot hjemmelagets svake oppvisning og slette forsvarsspill.

Vålerenga var ekstremt nære 0-4 etter 71 minutters spill etter en kontring der Simen Juklerød kom alene igjennom med Loncaric. TIL-keeperen fikk imidlertid reddet og forhindret 0-4.

Et par håløse avslutningsforsøk var alt ”Gutan” greide å mønste i en slags sluttspurt, som egentlig ikke liknet noe som helst.

VIF-innbytter Vajebah Sakhor holdt på å score i 88. minutt, men skuddet gikk like til side for mål. I 89. kom TILs første store sjanse da Runar Espejord løp seg fri og fikk dobbel avslutning mot VIFs mål, men begge forsøkene ble blokkert, først av keeper, så av forsvaret.

Kampen endte 0-3. TIL-spillerne ble møtt med buing fra sine egne fans og sto lamslåtte igjen på Alfheim-matta, mens ”Klanen” kunne juble for en ekstremt viktig seier, som gjorde at Vålerenga tok et langt steg nærmere fornyet eliteseriekontrakt.

Trolig ned på kvalik

TIL har to kamper igjen av årets sesong, borte mot Sarpsborg 08 og hjemme mot Odd i årets siste hjemmekamp, som kan bli den siste eliteseriekampen i Tromsø på lang tid, om ikke ”Gutan” leverer mye bedre prestasjoner enn de har gjort denne høsten.

TIL er med sine 30 poeng, to poeng foran Stabæk, som ligger på den utsatte 15.-plassen som gir nedrykk. Da denne saken ble skrevet hadde ikke Lillestrøm (29 poeng), som ligger på kvalikplass, spilt. De spiller hjemme mot tabelljumbo Start som for lengst har rykket ned, så mye tyder på at ”Gutan” er nede på kvalikplass når kvelden er omme.