Bare noen dager gjenstår før byens eliteserielag i futsal starter eliteseriesesongen. Det skjer i Vestfold til helga der Sandefjord og Grorud venter.

Etter å ha blitt nummer fire i vår har flere sentrale spillere gitt seg. Lars Henrik Andreassen, Andreas Løvland, Tom-Erik Bang Kristiansen, Steffen Skogvang Pedersen, Ola Rismo og Sondre Thorsteinsen er alle ute av stallen.

– Vi har hatt en ganske bred stall de siste årene. Når noen gir seg får andre muligheten. Vi gir gass og teller opp i februar, sier hovedtrener Simen Johansen til iTromsø.

LES OGSÅ: Vucenovic scoret fire mål på fem minutter

Prioriteringer

Ola Rismo har vært både spiller og trener i mange år, men følte ikke at tiden strakk til for nok en vinter med futsalsatsing.

– For meg har det med helheten å gjøre. Jeg må prioritere jobben og skolen, og det blir vanskelig å miste mange helger, særlig i januar og februar da jeg vil være opptatt med TIL. Jeg gjør ikke ting halvveis, sier Rismo til iTromsø.

Rismo har vært med siden oppstarten i Sjarmtrollan i 2009.

– Selv om jeg ikke er spiller eller trener lenger er jeg enda litt med. Selger lodd og er innom noen treninger, sier Rismo.

Han mener tiden er kommet for at andre skal ta over og bygge videre på det fundamentet han har vært med på å skape.

– Vi er mange som har vært med på å sørge for at Sjarmtrollan er kommet dit vi er i dag, sier Rismo.

At en rekke av lagets sentrale spillere takker for seg samtidig mener han er uheldig.

– Mange av dem som spiller fotball i tillegg ønsker fri i den perioden futsalsesongen er. Det er også tøft å gå over til en ny sesong på nytt underlag, sier Rismo.

En annen sentral brikke de siste årene er Andreas Løvland.

– Jeg har holdt på i noen år, og det tar mye tid når man har fotballen samtidig. Jeg vet at Sjarmtrollan er en stor og god gjeng og har spillere som kan fylle opp etter oss som slutter, sier Løvland som holder døren litt åpen.

– Er det fullstendig krise kan jeg være med, sier Løvland.

LES OGSÅ: Gaute scoret i comebacket for Sjarmtrollan

Fire nye

Hovedtrener Johansen mener at antallet spillere som forsvinner ”ser verre ut enn det er”.

- Vi har fylt en del av hullene med nye spillere. Andreas Arntzen, Glenn Martin Andreassen, Sebastian Jensen og Joakim Persen er nye for sesongen. Av dem som forsvinner er noen av dem skadet per i dag, og flere var ikke så mye med i fjor heller, sier Johansen.

Dessuten fortsetter nøkkelspillere som Jørgen Vik, Tobias Schjetne og Milos Vucenovic.

– Jeg vet at det kommer til å bli tett fra tredjeplass og nedover. Havner vi rundt midt på tabellen er det realistisk. Vi skal i hvert fall ikke forsvare oss, men gå offensivt ut, sier treneren.

Laget ladet opp til sesongstart med treninger og treningskamp i Breivikahallen i helga som gikk.

– Der fikk vi kjørt inn en del av de nye spillerne og gått igjennom samhandlingsmønster, sier Johansen.