(Foto: Anders Rossvoll)

Foto: Anders Rossvoll

– Veldig aktuelt å forlenge med TUIL

Jonas Høylo Fundingsrud (22) tror på en karrieremessig opptur med TUIL i 1.-divisjon.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

TUIL ARENA: Den tidligere TIL- og Alta-spilleren fikk kun én kamp fra start i årets 2.-divisjon. Kontrakten hans er i ferd med å utløpe, men han har fått signaler om at han er ønsket videre.

– Vi har hatt noen samtaler og de er fornøyde med meg. Jeg har fått signaler om at jeg er ønsket videre. Jeg har ikke hatt en supertilfredstillende sesong. Med mer spilletid hadde det vært litt artigere, men samtidig mener jeg selv at jeg har tatt store steg, sier Fundingsrud.

22-åringen har ennå tro på at han kommer til å spille seg inn på laget, til tross for tøff konkurranse på stopperplass i klubben.

– Ja, det er veldig aktuelt å forlenge med TUIL. Jeg er ennå satsende og synes det er veldig gøy med fotball. I Alta hadde jeg også masse «stamping» i starten. I vårsesongen hadde jeg så å si null spilleltid før det løsnet. Tryggheten og selvtilliten kom, dermed ble prestasjonene mye bedre. Det har gått litt lengre tid i TUIL, men jeg har veldig tro på at historien gjentar seg, sier Fundingsrud.

12 uten kontrakt

TUILs daglige leder Roger Ness bekrefter at Fundingsrud er en man kan tenke å ha med seg videre.

– Ja, definitivt, sier Ness.

Kun Mohammed Ahamed har blitt enig om kontraktsforlengelse med TUIL. Det betyr at 12 spillere er på utgående kontrakt.

– Vi har hatt innledende samtale med alle spillerne og skal i gang med konkrete runder. Vi er såpass fornøyd med den gruppen vi har hatt i høst at det er ingen vi har sjekket ut fra vår side eller at spillerne har tatt andre valg selv, sier Ness.

Usikkert med Vibe

En av dem som har flagget store ambisjoner, og kan se seg om etter nye utfordringer, er Fundingsruds stopperkollega Tobias Vibe.

– Det kan både dra spillere og komme spillere. Konkurransesituasjonen er i fin i bevegelse. Mitt mål er hele tiden å spille meg inn på laget, uavhengig av hvem som drar eller kommer. Det er både plusser og minuser om Tobias skulle forlate TUIL. Han er en utrolig god spiller som sammen med Anders (Jenssen) bidrar til en voldsom konkurransesituasjon, sier Jonas Høylo Fundingsrud.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: