For søndag vant BKT 3–1 mot Hvidovre fra Danmark og er dermed klare for finalespillet i Nordic League i januar.

– Det er fantastisk. Jeg ga klar melding til guttene om at jeg gjerne ville ha en fin bursdagsgave. Og når vi er her nede i København, så kunne jeg nesten ikke fått noen bedre gave. Jeg er privilegert som får holde på med dette, sier den nybakte 56-åringen.

Lørdag vant BKT 3–0 mot HK fra Island og tok dermed to seire av to mulige.

– Nå er det stor stemning i garderoben, sier Broks.

Vil være arrangør

I januar er det finalespill i Nordic League. Gentofte og BK Tromsø er allerede klare. De to siste lagene blir vinnerne av kampene Viking-Førde og Marienlyst-Falkenberg.

Uansett har BKT-leiren tro på at de kan gå helt til topps og bli nordiske mestere.

– I fjor vant Nyborg (som nå heter Viking, journ.anm.), og i år har vi allerede slått dem i en kamp. Alt kan egentlig skje. Vi er nå i posisjon til å kjempe om topplasseringen, sier kaptein Robin Bergheim.

LES OGSÅ: Kjemper om sponsorbonus

Uttalelsen støttes av Edgar Broks.

– Så lenge vi er i et sluttspill er det alltid muligheter, helt klart, sier Broks.

– Men det er viktig å ikke ta helt av. Det er mange kamper foran oss nå først. Kommende helg er det ny kvartfinale i cupen i Trondheim (mot NTNUI, journ.anm.), legger han til.

Om BKT får arrangere finalerunden i Nordic League, økes vinnermulighetene med noen prosent. BKTs styreleder Dag Ellingsen bekreftet allerede før helgen at klubben skal søke om å være arrangør, dersom de gikk videre.

– Klubben kommer helt klart til å søke på å få arrangementet. Jeg tror sjansene er gode for at vi får det. Det kommer litt an på hvilke lag som kommer til finalerunden, sier Broks.

Brøt barriere

BK Tromsø brøt uansett en barriere i helgen. De har aldri før kommet til et sluttspill i Nordic League. Riktignok er dette bare tredje gang klubben er med.

– Tidligere har vi deltatt i Nordic League uten helt å ha hatt forhåpninger om å kvalifisere oss. Det er utrolig deilig at vi klarte det, sier Bergheim.

Fikk femsifret beløp

Det at BKT gikk til finalespillet gjør at klubben får et femsifret beløp fra en av sponsorene. Det dekker store deler av kostnadene til helgens København-tur og -opphold.

– Det er veldig, veldig bra. Det sitter nok noen styret hjemme i Tromsø akkurat nå og er veldig fornøyd, sier Edgar Broks.