LEKESTUND: Kreftsyke Ayoscha (3) hiver seg i lekingen sammen med mamma Mann Si og Tromsø Storm-spiller Simon Tronstad Jacobsen under basketlagets årlige førjulsbesøk på barneavdelingen på UNN. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

LEKESTUND: Kreftsyke Ayoscha (3) hiver seg i lekingen sammen med mamma Mann Si og Tromsø Storm-spiller Simon Tronstad Jacobsen under basketlagets årlige førjulsbesøk på barneavdelingen på UNN. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

LIIIITT SKUMMEL: "Kulingen" var med Tromsø Storm-gutta til sykehuset for første gang. Det synes Haagen Nickolai (2) var litt skummelt til å begynne med, men det varte ikke så lenge... Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

LIIIITT SKUMMEL: "Kulingen" var med Tromsø Storm-gutta til sykehuset for første gang. Det synes Haagen Nickolai (2) var litt skummelt til å begynne med, men det varte ikke så lenge... Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

FØRJULSGLEDE: Leander Fosland (8) og Anette Kristensen fra Nordkjosbotn moret seg med "Kulingen". Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

FØRJULSGLEDE: Leander Fosland (8) og Anette Kristensen fra Nordkjosbotn moret seg med "Kulingen". Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

KUL OG "KULINGEN": Flere barn kunne glede seg over gaver, brus og møte med Storms maskot. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

KUL OG "KULINGEN": Flere barn kunne glede seg over gaver, brus og møte med Storms maskot. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

NESTEN JULENISSE: "Kulingen" viste seg omtrent like gavmild som selveste julenissen med stor sekker med gaver og søtsaker. Foto: Tom Benjaminsen (Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø)

NESTEN JULENISSE: "Kulingen" viste seg omtrent like gavmild som selveste julenissen med stor sekker med gaver og søtsaker. Foto: Tom BenjaminsenFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

1 / 5

I dag fikk kreftsyke Ayoscha (3) og de andre barna på sykehuset et morsomt besøk

Tromsø Storm-spillerne synes førjulsbesøket på UNN er årets fineste tradisjon. Og i år hadde de med seg en ekstra populær skikkelse.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

For omtrent tiende år på rad kom Tromsø Storm-spillerne på førjulsbesøk på barneavdelingen på UNN. Med seg hadde de gaver, brus, pizza og godteri. Og Tromsø Storm-maskoten «Kulingen» - for aller første gang.

– Det var veldig fint at Kulingen kunne være med i år. Han er mer kjent og populær enn alle oss basketspillerne, sier Storm-spiller Simen Alexander Samuelsen (23) med et smil.

LES OGSÅ: Her overleverer hun tidenes julegave

Smilene kom frem

De fikk også smilene frem hos barna på avdelingen - litt etter litt.

Ayoscha Bruckner (3) fra Andøya har vært mye på barneavdelingen i høst etter han fikk leukemi-diagnose i september.

– Det er veldig fint med besøk. Ayoscha trenger bare litt tid til å bli vant med dem, sier mamma Mann Si Bruckner.

Hun er forberedt på å være på UNN med barnet sitt en stund, men håper å få ta turen hjem til jul.

– Vi håper det, men man vet aldri. Vi er forberedt på alt, sier hun.

LES OGSÅ: Johannes (17) scoret 29 poeng da Storm tapte

– Koselig å gi noe

Det er i denne tøffe situasjonen at Tromsø Storm-spillerne synes det er givende å spre litt førjulsglede. Flere av spillerne på årets «nye» og svært lokale Storm-lag var med på sykehusbesøk for første gang.

– Det er koselig å gi noe til ungene. Man tenker litt med dem som må være her og kanskje ikke har det helt slik som de andre barna. Det er godt å kunne bidra til å gjøre dagen deres enda litt bedre, sier Storm-spiller Johannes Lange.

Lærer seg å gå igjen

En som får reise hjem til jul, er to år gamle Haagen Nickolai Adamsen. Neste onsdag reiser han og mamma Michelle, før rehabiliteringen fortsetter etter nyttår.

– Han må lære seg å gå og snakke igjen etter å ha hatt hjernehinnebetennelse, forteller mamma.

Hun forteller også at han synes «Kulingen» var litt skummel. Men utover i timen som iTromsø er innom, blir Haagen og de andre barna stadig varmere i trøya, og deltar på kasteleker som balltalentene til Tromsø Storm setter i gang.

– Det er kjempestas med besøk. Det er artig at det skjer litt mens man er her, sier Michelle Adamsen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: