For over et år siden tok vinterfestivalen og snowboardkonkurransen Air+Style kontakt med Tromsø kommune om muligheten til å gjennomføre arrangementet i Tromsø. Arrangementet har tidligere vært gjennomført i Innsbruck, Los Angeles og Beijing, og nå har Troms fylkeskommune gitt det lokale selskapet Arctic Vibe 500.000 kroner til å gjennomføre et forprosjekt for å se om det er gjennomførbart.

– Det er et veldig kult og svært arrangement, og det er derfor svært bra at de har tatt initiativ til å gjennomføre et forprosjekt. Det er viktig at man ser på alle mulighetene og med tanke på størrelsen på arrangementet, er det også viktig å se nøye på finansieringsmulighetene. Det er for tidlig å si noe konkret, men dette vil koste mange millioner og vil nok kreve mange samarbeidspartnere for å få det på plass, både i det private og offentlige, sier Willy Ørnebakk (Ap), fylkesråd for helse, kultur og næring.

Tandemarrangement

Forprosjektet går offisielt i gang nå, og det man ser for seg så langt er å dele arrangementet med en helg i Tromsø og en i Narvik. Delene av arrangementet som krever bakker vil ta sted i Narvik, mens «big air»-arrangementene kan gå i Tromsø siden man uansett må bygge infrastrukturene som kreves.

Spennende: Daglig leder i Arctic Vibe, Øyvind Bakkeby Moe, håper å gjennomføre forprosjektet i løpet av sommeren og så begynner arbeidet med å få på plass investorer.

– Dette er mye mer enn bare en snowboardkonkurranse, det er en livsstilsfestival på vinterstid. Jeg var på festivalen i Innsbruck nylig, og musikken er like viktig som snowboard-aspektet. Om vi får det til, så ser vi for oss å gjennomføre det i siste halvdelen av mars. Når initiativet først kom var det snakk om å gjøre dette i 2018, men realistisk blir det nok kanskje året etter. Nå vil vi bruke våren og sommeren på forprosjektet, så får vi se på hva som er realistisk og om dette i det hele tatt kan gjennomføres her, sier Øyvind Bakkeby Moe, daglig leder i Arctic Vibe.

Spennende

Bakkeby Moe mener arrangementet kan være et løft for hele landsdelen.

– Det er et utrolig spennende konsept, og samarbeidet mellom Tromsø og Narvik om dette arrangementet hadde gitt hele landsdelen et skikkelig løft på vårparten av vinteren. Vi er som sagt helt i startfasen nå og har lite kjøtt på beinet, så det blir godt å få satt seg skikkelig inn i mulighetene og løsningene, og siden se om dette lar seg gjennomføre, sier Moe.