Langnes-elever ble historiske da de gikk til topps på Island

Det ble gullpokal til elvene på Langnes skole da de i helga gikk til topps i Nordisk sjakkmesterskap for skolelag på Island. Med det ble de også historiske.

NORDENS BESTE: Gunnar Lund (fra venstre), Isak Bakli Aglen, Harald Christian Vestjord, Benjamin Halvorsen og Mads Vestby-Ellingsen med pokalen som bevis på at de vant Nordisk mesterskap for skolelag 2017 i helga. Foto: Anniken Vestby  Foto: Anniken Vestby

sport

– Det føles bra å ha vunnet. Vi kjempet hardt og til slutt ble det seier, sier Benjamin Halvorsen på telefon fra Island.

Suverene NM-vinnere

Han deltok i mesterskapet sammen med Mads Vestby-Ellingsen, Gunnar Lund, Isak Bakli Aglen og Harald Christian Vestjord på vinnerlaget. Fire av dem går nå i tiendeklasse og den femte første året på videregående.

Elevene på Langnes skole kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap i april da de suverent vant norgesmesterskapet for ungdomsskoler i Oslo. Dermed kvalifiserte de seg for det Nordiske mesterskapet på Island hvor de skulle kjempe om tittelen mot det beste laget fra Danmark, Sverige, Finland og Island.

SISTE RUNDE: Mads Vestby-Ellingsen (fra høyre), Gunnar Lund, Harald Christian Vestjord og Benjamin Halvorsen slo islendingene på hjemmebane. Isak Bakli Aglen sto over denne runden. Foto: Anniken Vestby 

 

Roser laginnsatsen

Fem gutter og seks foreldre tok den lange turen til Island for å spille sjakk langt ute på den islandske landsbygda, i Laugar i Sælingsdal.

– Stedet ligger to og en halv times busstur fra Reykjavik, sier han.

Selv om det ble mye sjakkspilling i helga ble det også tid til sightseeing i hovedstaden Reykjavik.

Ifølge lagleder Anniken Vestby var det ulidelig spennende under sjakkmesterskapet, og ingenting var avgjort før siste parti søndag ettermiddag.

– Det var flott innsats av de fem tromsøguttene som alle bidro like mye til å sikre seieren på Island. Alle sto over en runde hver og spilte fire av fem runder. En skikkelig lagseier, sier lagleder Anniken Vestby.

GULLAGET: Mads Vestby-Ellingsen (fra venstre), Benjamin Halvorsen, Gunnar Lund, Isak Bakli Aglen, Harald Christian Vestjord og lagleder Anniken Vestby samlet etter å ha beseiret de andre nordiske landene i sjakkmesterskapet på Island. Foto: Tor-Ivar Ellingsen 

 

50 år siden sist

Langnes-elevene som alle tilhører Tromsø sjakklubb lå tre poeng bak Island da to runder gjensto. Med to knallrunder søndag vant de i stor stil foran Danmark og Island.

– Vi var regnet som favoritter, men vi gjorde det mer spennende enn tre trengte å være. Lenge lå Island an til å vinne, men så slo vi dem i nest side runde, sier Benjamin Halvorsen.

Det var en historisk bragd tromsøguttene sto for i helga ettersom det er 50 år siden sist et skolelag fra Nord-Norge har vunnet Nordisk mesterskap. Det skjedde da Narvik skole vant nordisk gull i 1967. Seieren til Langnes skole er det første gullet i konkurransen noensinne til en Tromsø-skole.