Søndag var det tidenes sykkelfest i Tromsø under finaleetappen i Arctic Race of Norway. Først i går dro Arctic Race-direktøren hjemover mot Harstad.

– Jeg har fått løpt i området og sett meg litt rundt, sier Knut-Eirik Dybdal til iTromsø.

Han legger ikke skjul på at etappen i Tromsø frister til gjentakelse.

– Vi er fantastisk fornøyd med Tromsø. Vi ser muligheter til mange fine etapper rundt byen og gleder oss til å komme tilbake hit, sier han.

LES MER OG SE VIDEO: Disse lagde show rundt løypa

Nytt program i høst

Allerede i november satser man på å ha klart neste års rittplan. Der er neppe Tromsø med.

– Vi bør få oversikt før snøen forsvinner. Vi har sagt at vi skal være innom det meste av landsdelen i løpet av de tre første årene. Samtidig er det et logistikkperspektiv ved dette som skal passe, sier Dybdal.

Det forsterker inntrykket av at det ikke blir noen Tromsø-etappe neste år. Noe ordfører Jens Johan Hjort synes er helt greit.

– Det jeg synes er viktig er at vi hele tiden og alle sammen i hele landsdelen har den felles filosofi at grunntanken i dette rittet er som i Tour de France, at vi skal dekke hele landsdelen. Det må være bærebjelken i det. Det tror jeg er en veldig viktig forutsetning at hele Nord-Norge er så begeistret, sier Hjort og illustrerer:

– Når alle vet at rittet kommer til deg til slutt, er det lettere å glede seg over at rittet er hos naboen.

Publikumseffekt

Samtidig tror Tromsø-ordføreren at de mer tettbebygde strøkene i landsdelen kan bli benyttet hyppigere i rotasjonen mellom nordnorske destinasjoner for sykkelrittet.

– Når det er sagt så er en del av opplevelsen både for ryttere og tv-seere at det er mye publikum. Det kan innebære at de større stedene og Tromsø som mest naturlig kommer oftere med i programmet, sier Hjort.

Se video: - Arctic Race bør til Tromsø nesten hvert år

VANT: Alexander Kristoff slo Thor Hushovd på avslutningsetappen. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen