TROMSDALEN: Først er det Ekstremløpet fredag ettermiddag, så er det ultraløpet lørdag før det avsluttes Tromsdalstinden opp søndag.

– Jeg har mer rutine etter å ha deltatt på femmilsløpet et par ganger før. I fjor gikk jeg på en ganske stor smell den siste timen, fordi jeg ikke tok til meg nok næring underveis. Nå er jeg bedre forberedt, sier Ulriksen.

Les også: Svein-Are Paulsen sjokkerte med supertid.

Går for ny rekord

I fjor var Sven-Are Paulsen helt suveren på Ultraløpet, og han ville nok vært favoritt til å vinne sammenlagt om han hadde deltatt på alle tre løpene.

– Etter at jeg løp ultraløpet i fjor, var jeg ikke klar for noe fjelløp. Jeg fikk en skade den gang, så jeg står nok over også i år. Dessuten har jeg tenkt å delta på Tromsø Skyrace om to uker, begrunner Paulsen.

Og dermed utroper Ulriksen like godt seg selv som favoritt til sammenlagtseieren.

– Om ikke Sven-Are Paulsen deltar på alle tre løpene, så skal det ganske mye til for at jeg ikke skal vinne. Eller; det kan jo dukke opp en gærning jeg ikke vet hvem er, sier Ulriksen.

Men enkeltseire tror ikke han ikke på.

– Lørdag kommer Sven-Are å vinne med mindre han faller og skader seg. Ingen andre kan slå ham. I fjor vant han med en halvtime, noe som viser hvor god han er. Ekstremløpet fredag vinnes av Sven-Are eller Maximilian Bie. Og Bie er også en naturlig favoritt til Tromsdalstinden opp på søndag, sier Ulriksen.

Paulsen smadret rekorden med 16 minutter på ultraløpet i fjor, da han løp inn til 4,26,20. I år går han for rekord igjen.

Les også: Ulriksen med kjempespurt i triatlon-blodslit.

Fornøyd

– Ja, det gjør jeg faktisk. Det kommer mye an på forholdene. Får jeg mye medvind, istedenfor motvind som i fjor, så går det an å løpe litt bedre. Det har også mye å si om jeg løper alene eller sammen med noen. Målet er å komme under 4,20, sier han friskt.

På ultraløpet er det deltakerrekord.

– Det er påmeldt 109 stykker. Det er vi fornøyde med. I fjor hadde vi 90, sier Hætta.

Totalt var det i går formiddag påmeldt 260 løpere til de fire distansene på MSMs ekstremhelg.

På damesiden mener Hætta at Hilde Aders er en av favorittene, sammen med fjorårets vinner. Kathrine Kvernmo fra Bardu IL vant i fjor.

Se bilder: Beinhard konkurranse.

TROMSØ MOUNTAIN CHALLENGE

* MSM Ekstremløp (fredag) Start ved Tromsdalen skistadion og mål ved Fjellstua på Fløyfjellet. Løpet er 2,6km motbakkeløp med 420 meter stigning.

* TROMSØ MOUNTAIN ULTRA 50KM og 25KM (lørdag) Ultraløpet starter i Snarbyeidet og går over fjellene med mål i Tromsdalen. HalvUltra25km som starter og går i mål i Tromsdalen.

* TROMSDALSTINDEN 1238 METER OPP (søndag). Starter i Tromsdalen. Løpet er 10,6 km.