I samarbeid med klubben og universitetet har ”Gutan” fått skreddersydd et opplegg som gjør at de kan kombinere profftilværelsen med høyere utdanning.

De fleste av spillerne har begynt på bachelor i pedagogikk. Thomas Kind Bendiksen gleder seg til å ta fatt på studiene.

– Jeg er veldig spent og ser fram til en ny utfordring. Vi setter alle pris på at vi har fått et så godt tilrettelagt opplegg at det ser ut til det kommer til å la seg gjennomføre, sier Bendiksen, som en dag ser for seg å jobbe med fotball eller som lærer når spillekarrieren er over.

Magnus Andersen ser fram til å fordype seg i pensum.

– Det er fint å ha med seg videre når man skal ut å ha seg jobb eller eventuelt studere videre. Dette er en fin begynnelse, sier han.

– Blir dere bedre fotballspillere av dette?

– Det er veldig vanskelig å si, men det viser seg at folk som har studert her før har tatt steget ut, som for eksempel Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen, sier Andersen.

Investering

– Kompetanse og kunnskap gjør deg i alle fall ikke dårligere. Ethvert plusspoeng, enhver prosent er med på å bikke oss litt nærmere målet, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

– Er dette obligatorisk for spillerne som har tid til å studere?

– Nei, vi kaller det ikke obligatorisk, men vi liker å lete sammen med spillerne etter muligheter. Det er der vi kanskje skal ligge litt foran konkurrentene våre, når det gjelder å tenke hele mennesket og på fremtiden. En skal ikke bare tenke på hvor man får den neste tusenlappen i pengeboka, men heller investere i seg selv og fremtiden mens man spiller her i TIL på toppnivå, svarer Nilsen.

– Liten revolusjon

Totalt er det ti TIL-spillere som begynner på studier i høst.

– Det er en liten revolusjon med masse spillere som plutselig går i gang med studier, og det tror jeg er utrolig positivt, sier Magnus Andersen.

Universitetsansatt, Vegard Nergård, leder ”Gutan” an i jakten på kunnskap og studiepoeng.

– Vegard har gjort en fantastisk innsats på dette området og er en flerbruksperson hos oss og han tenker hele mennesket, sier Nilsen.

– Det handler om fokus og være fremoverrettet, sier Nergård.

SE WEB-TV: Reaksjonene etter seieren over Nest-Sotra

Tar økonomi

Lars-Gunnar Johnsen har valgt å studere økonomi.

– Det er sunt å få noe annet å tenke på, selv om vi ikke så ofte kan følge en vanlig dag på universitetet tror jeg det er gunstig å tenke litt lengre fram i tid, sier Johnsen.

Toppidrettsutøvere er som kjent beinharde konkurransemennesker.

– Går du for toppkarakterer hele veien, Magnus Andersen?

– He-he. Jeg skal gjøre det ordentlig i alle fall. Det er helt sikkert! sier Andersen med et smil.