TRONDHEIM: – Ja, det er fullt mulig. Det er litt avhengig av hvordan det går nå i resten av forsesongen og i vinter, sier Stöckl til iTromsø.

Forfang fylte 19 i sommer og er juniorhopper enda en sesong til.

– Han kan absolutt bli tatt til verdenscup som 19-åring. Phillip Sjøen er også 19 år og konkurrerer på høyeste nivå akkurat nå. Han er i stand til å vinne Sommer Grand Prix. 19 år er tidlig, men ikke for tidlig, understreker Stöckl.

Johann Forfang vant et renn i kontinentalcupen (nivået under verdenscupen) i Vikersund i 2013. Han håper å ta et nytt steg på karrierestigen kommende sesong.

– Å få hoppe i verdenscupen er så klart et av målene til vinteren, så får vi se hvordan det går utover sesongen. Jeg har trent bra til nå og føler meg ikke langt unna, sier Tromsø-hopperen.

Å komme med når Norge har en utvidet, nasjonal kvote bør være innen rekkevidde. Skulle han greie det vil han følge i brorens hoppspor. Daniel Forfang fikk sin debut i verdenscupen i 2001, og ble med det Tromsøs første hopper i verdenscupsirkuset.

NM til helgen

Søndag er det NM på plast i Midtstuen, mens det neste torsdag er NM, stor bakke, på hjemmebane i Granåsen.

– NM er en mulighet til å vise hvilken form han er i akkurat nå. Det vil også være flere muligheter på starten av vinteren. Det er alltid muligheter til å hoppe seg inn på laget, sier Stöckl.

Landslagstreneren understreker samtidig at Forfang har mye å jobbe med.

– Jeg vet han er veldig motivert og har trent mye og bra. Han er teknisk veldig god, men hans største utfordring er fysikken. Han må løfte seg på det fysiske nivået og det er fokuset hans akkurat nå, sier Stöckl.

– Aldri vært bedre

Det bekrefter også Forfang selv.

– I sommer har jeg bare trent for å komme i best mulig fysisk form. Det har gitt resultater. Testene viser at jeg aldri har vært i bedre fysisk form enn nå, forteller han.

Søndag kommer altså denne sesongens første test – NM i Midtstuen.

– Jeg vet at i de beste hoppene mine er jeg godt innenfor topp ti og veldig høyt oppe. Det er å holde nivået over flere hopp som jeg ikke helt greier ennå. På mitt beste kjemper jeg i toppen, sier Johann Forfang.

LANDSLAGSTRENER: Alexander Stöckl har tro på Johann Forfang. Foto: Geir Olsen/VG Foto: Olsen, Geir