- Det går det en del på idealisme og egeninteresse, sier Odd Arne Larsen til itromso.no.

60-åringen har tatt med seg familien til Jamaica for å feire runddagen med å dømme verdenscupstevne i taekwondo. Larsen er med sin 7. dan-grad på sitt sorte belte blant landets mest erfarne instruktører og dommere innen taekwondo.

Med VM kun annenhvert år, er verdenscupen på Jamaica det største som skjer i idretten i år. 700 deltakere fra hele verden, blant dem 39 fra Norge, deltar på stevnet.

- Prestisjen for de som vinner er at dette er deres "VM". Det kan ofte være lenger vei å gå i verdensup enn i VM pga antall deltakere i hver klasse. I VM stiller hver nasjon med kun to utøvere, forklarer Larsen.

Ikke lukrativt

60-åringen er ikke uvant med å dømme toppmesterskap. Han var med på siste VM i Benidorm og EM i Sverige for to år siden.

- Når jeg kan ta ferie eller avspasering fra jobben min i Multiconsult så reiser jeg, sier han.

For jobben som taekwondo-dommer på toppnivå er ikke til å bli rik av.

- Lønn er det ikke – dette er vanligvis et spleiselag mellom det arrangøren og vårt nasjonale forbund på utgifter til reise og opphold. Det går også en del utgifter med som hver enkelt dekker.

Datteren deltar

Det ikke bare Odd Arne Larsen fra familien som er i aksjon under v-cupstevnet. Datteren Eline Nordeng Larsen (34) deltar i sparring, mønster og knusing og starter med konkurranser i dag.

- Hun har deltatt på sommerleiren vår i Surnadal sammen med landslaget siste uken i juli. I og med at det har vært sommer har det blitt en del egentrening og sammen med meg. Her nede har vi finpusset en del på mønster, forteller pappa Larsen.

FAR OG DATTER: Mens Odd Arne Larsen skal dømme under verdenscupen i taekwondo på Jamaica, så deltar Eline Nordeng Larsen. Foto: Privat