PEREZ: Rittet er 84,8 kilometer langt, og rytterne skal gjennom 11 kilometer med ren stigning i løpet av turen fra Mikkelvika på Ringvassøya, over Dåfjordfjellet og til toppen av Finnvikdalen.

– Dette er årets siste sykkrelritt, og det er kanskje det hardeste turrittet vi har i regionen. Syklistene trekker snart innendørs og skal spinne. Da er det en god følelse å avslutte med stil, sier sportsdirektør i Perez Cykling, Bror Hartvigsen.

– Ble advart

Eier av sykkellaget Perez Cykling, Tom Arne Hermansen, forteller at de ble advart å kalle det et turritt av generalsekretær i Norges sykkelforbund, Bjørn Sætre.

– De mente det var for hardt. Det synes ikke vi. Jeg kommer meg helt fint opp Finnvikdalen med Mazdaen min, smiler Hermansen spølefullt.

Perez Cykling arrangerer sykkelrittet sammen med Ishavbyen Sykkel. Rittets hele navn er El Classico Ciclista de Pais Perez.

– Det er andre gang at vi arranger rittet. I fjor prøvde vi og øvde oss på å lage et sykkelritt. Det gikk veldig bra, sier Hartvigsen.

Håper på rekord

Perez-gjengen mener det er for få sykkelritt i regionen, og tok derfor ansvar for å skape et nytt arrangement på rittkalenderen.

– Vi hadde lyst på et ritt med en toppfinish, slik som du ser i Tour de France, i la Vuelta og Giro d’italia, forteller Perez-sportsdirektøren.

– Det er litt kult at vi er eneste rittet som avslutter på en topp, legger Hermansen til.

I fjor var det 65 deltagere på rittet.

– Det var vi veldig fornøyde med, og i år satser vi på enda flere. Hadde vi fått opp mot 100 ville det vært helt fantastisk. Til nå har vi 32 deltagere og ligger bedre an enn vi gjorde i fjor. Folk venter litt med å melde seg på, sier Hartvigsen.

Til tross for at rittet er et av de tøffeste i regionen, mener Hartviksen at det passer alle syklister.

– Dette er et ritt for de fleste. For den ”vanlige” turrittsyklisten er det mest en kamp mot seg selv – og kanskje kompisen din - spesielt opp Finnvikdalen, sier han.

Proffmodell

Perez Cykling har sitt utspring fra utestedet Perez i Skippergata.

Her vil det også være et avlutningsarrangement med grillmat og premieudeling etter at rittet er ferdig.

– Det blir en avslutning på året der syklister kan møtes og fortelle røverhistorier. Alle kan komme dit, sier Hartvigsen.

– Det blir en storstilt avslutning med podiepiker og premieutdeling, lover Hermansen.

Perez Cykling er organisert som et profejonelt sykkellag, med eier og sportsdirektør som er med i følgebil.

– Rytterne har forskjellige roller. Vi har klatrere, spurter og selvutnevnt kaptein. Det er Tore Nilsen – den tidligere TIL-kapteinen, sier Bror Hartvigsen med et smil.