Johansen er selv høyst usikker før møtet med hans tidligere klubb med en kneskade. Men han deler gjerne sin beste historie fra tiden i Alta før det nordnorske "lokaloppgjøret".

Alta var helt fortapt på bunn av 1.-divisjon før den siste seriekampen i 2005 da Skeid kom på besøk. De kjempet da for fortsatt for å overleve i divisjonen. Men oslogutten hadde også mer på spill i den kampen.

- - Jeg kjente "Moa" (Mohammed Abdellaoue) veldig godt da og han spilte i Skeid. Han ringte meg før kampen og sa at de hadde satset hele botkassen på 30.000 kroner på at de ville vinne. Jeg sa at vi stilte med et ungt lag og mange nye spillere ville få sjansen, forteller Jonas Johansen.

Men tross rapporten fra U-landslagsvennen i nord, gikk det slett ikke veien for Skeid i den siste seriekampen. Alta vant 3-1 og sendte Skeid ned til 2.-divisjon med tømt "botkassa".

- Jeg har nesten ikke snakket med han siden det, sier Johansen.

Flere smeller

Han fikk selv erfare som TUIL-spiller i 2012 at Alta er farlig, selv når nedrykket også den gang var klart. Da tapte TUIL 2-3 der i siste seriekamp, og rykket ned på målforskjell.

TIL-spilleren med lengst fartstid i Alta, Magnus Andersen med seks sesonger, har også fått erfare at de blågule er en tøff nøtt i Finnmarkshallen.

- Jeg har vært med å tape cupkamp der med TIL, så det er ikke enkelt å dra dit, sier han.

- Hva gjør Alta så vanskelig å møte på bortebane?

- At de spiller i Finnmarkshallen. Det er et vanskelig dekke å spille på. De er bra der og det lugger litt for motstanderen som spiller der og ikke er så vant med det, sier kantspilleren.

Forberedt

Likevel føler TIL-duoen at laget er godt forberedt til å kunne ta full pott og et nytt steg mot opprykk denne gangen.

- Jeg tror det er en fordel har spilt der før sesongen startet og fikk en god opplevelse da med 4-0-seier. Dessuten har vi trent mye i Skarphallen, så det er ikke så uvant. Ballen går litt saktere, men vi har såpass proffe spillere at det kommer til  å gå seg til. Vi får trent der, så jeg tror det kommer til å gå seg til, sier Johansen.

Andersen legger ikke skjul på at det vil være litt ekstra spesielt å tegne seg på scoringslisten i Finnmarkshallen. Foreløpig står han med seks seriemål i årets 1.-divisjon.

- Det hadde vært artig å score der oppe og det kan jeg fort gjøre også, varsler Magnus Andersen.