Strømholt dukket opp i ensom majestet ved målgang, og hadde løpt fra sine konkurrenter for lenge siden.

– Som ekte Hamnagutt er det deilig å slå de andre som ikke er det, sier en fornøyd Strømholt etter å ha kommet inn på tida 26.05.

For Strømholt er oppvokst i bydelen nord på øya, og legger ikke skjul på at dette rittet hadde en ekstra betydning for han personlig.

– Det er helt fantastisk. Det kan ikke beskrives, sier Strømholt.

Rekordfall

Unggutten brukte kun 26 minutter og 5 sekunder på den 7,2 kilometer lange løypa. Det holdt til ny rekord i Hamnaløpet, som har blitt arrangert i åtte år. Den gamle rekorden var det Erlend Skippervik Sætre som hadde fra 2009, med tiden 26.40.

– Det var overraskende, for jeg følte meg ikke noe ordentlig pigg før vi startet, men det det kjentes ganske greit når jeg sprang, sier vinneren.

Det var ikke den eneste rekorden som ble strøket. På damesiden løp Team Nord-Norge-skiløperen Silje Theodersen inn til 29.40, noe som var knusing av fjorårets rekord på 31.12 satt av Hilde Aders.

– Det var veldig artig, det er en veldig fin løype og dette er den beste treningen man får, sier Theodersen.

– Du tar fra Hilde Aders sin løyperekord. Hva synes du om det?

– Oi, nei, det visste jeg ikke. Det var imponerende, men det var jo en bra dag, sier en lettere overrasket Theodersen.

Mannsterke

Northern Runners stilte med opptil 20 løpere, og viste fram sine blå drakter med all tydelighet.

– Dette er femte gang jeg er med, og det er like fint hver gang, sier Ulf Isaksen.

Ødelagt bursdag

Av de 84 deltakerne som deltok var det mange mosjonister. Blant dem ekteparet Johannes Lerchenmüller og Kari Jokola. Sistnevnte hadde bursdag i tillegg, men ble løpt fra av sin ektemann.

– Vanligvis er jeg bedre enn han. Muligens jeg har fått i meg for mye kake, sier Jokola.

– Det var ikke meningen å ødelegge bursdagen, men det står mye ære på spill, sier Lerchenmüller.

Dette var første gang Hamnaløpet var med i Tromsøkarusellen. Dette førte til en hel del flere løpere i konkurranseklassen.

– Det er veldig gledelig at vi er såpass mange i dag. I fjor var vi kun 35 stykker, så det at vi dobler det er fantastisk, sier arrangementsansvarlig Ronald Seglesten.

NORDIC RUNNERS: Bakerste rad: Rune Ellingsen, Jon Vidar Schneider, Anders Nergård, Kai Hugo Sørensen, Terje Håkståd, Joakim Andre Jensen, Nadja Thraning, Birgitte Åbotsvik, Kristin Stenvold, Markus Stenvold. Fremste rad: Ulf Isaksen, Sylvia Smigiel, Oddrun Halvorsen, Karin Jensen, Guro Skjeggerud og Marion Nedregård
GIFT: Johannes Lerchenmüller vant over sin kone Kari Jakola, som hadde bursdag lørdag.
VANT: Silje Theodersen.
SLITEN: Audun Domas Pedersen var helt sluttført etter å ha passert målstreken.